Sinds kort heeft Facebook een nieuwe functie toegevoegd: de abonnee button. Hiermee kan je je abonneren op iemand anders zijn updates. En uiteraard kan jij daarmee dus anderen ook toegang geven tot het lezen van jouw updates. Niets nieuws zou je denken, je ziet toch al de updates van je vrienden? Het nieuwe eraan is dat je nu ook updates kunt volgen van mensen die je niét in je vriendenlijst hebt staan. Er moet echter wel een instellingen bewerkt zijn om hiervoor toestemming te geven. Hoe dit werkt leg ik in deze blog uit.

Abonnees al toegestaan
Vraag je zelf ten eerste af of je wilt dat anderen eventuele updates van jou kunnen zien. Wil je dit helemaal niet, dan is het verstandig dit ook zo in te stellen.
Bekijk eerst hoe je instellingen staan door in je profiel in de linker kantlijn te klikken op “abonnees”. Zie je dit niet staan? Lees dan verder bij “nog geen abonnees toegestaan”.
facebook subscribe

Is bij jou ingesteld dat je “abonnees” toelaat dan kan je dat eventueel aanpassen in de instellingen en op “uit” zetten. Ga rechtsboven naar instellingen bewerken:
subscribe facebook
facebook subscribe

Nog geen abonnees toegestaan
Staat deze al ingesteld op “uit” dan kan je deze op “aan” zetten door in het menu links van je profiel op “abonneren” te klikken.
subscribe facebook
en daarna kies je eventueel voor “abonnees toestaan”
subscribe facebook

Jij blijft de baas
Op het moment dat je instelt dat niet-vrienden updates van jou mogen zien, dan kun je zelf altijd bepalen wélke updates ze mogen zien. Als je iets plaatst klik je op het keuze-menu en kiest wie het mag zien:
facebook subscribe

Mocht je vandaag of morgen dus een bericht krijgen van Facebook of je een “subscribe” button op je profiel wilt, lees dan bovenstaande goed door en bedenk of je derden wil laten delen in jouw persoonlijke informatie. Succes!

Vond je deze blog nuttig? Klik dan op de +1 knop hieronder. Dank je wel 🙂