Veel mensen denken dat ze hun Facebook veilig afgeschermd hebben voor de “buitenwereld” maar schijn bedriegt. In eerste instantie geeft Facebook inderdaad aan dat je je gegevens niet met mensen deelt die niet in je vriendenkring zitten, maar klik je even verder dan is het heel simpel alsnog je prikbordberichten en foto’s, die je in het verleden geplaatst hebt, te bekijken. Snel aanpassen dus! Hier volgt de uitleg hoe en waar je dat doet zodat je je profiel écht afgesloten hebt.

facebook profiel afsluiten

Check hoe anderen je profiel zien

Wil je weten hoe anderen jouw profiel zien? Zowel vrienden als niet-vrienden? Dat kan heel eenvoudig met de “weergeven als” knop. Je vindt deze knop op je eigen pagina in je activiteitenlogboek. Klik daarop en je krijgt “weergeven als” te zien.
Voor mensen met het nieuwe profiel, de Tijdlijn, ziet dat er zo uit:

facebook hoe privacy in stellen

Vervolgens krijg je de keuze of je wilt zien hoe het er in het openbaar uit ziet of voor een bepaalde vriend. Hier vul je zelf een naam in.

hoe scherm ik facebook af

Voor de oude Facebook profielen staat hier omschreven waar je deze functie kan vinden:

facebook profiel afschermen

Privacy instellen

Ga naar je privacy instellingen, rechtsboven in je profiel, dan krijg je een standaard keuze uit 3 groepen met wie je je gegevens wilt delen: openbaar, vrienden en aangepast. Veel gebruikers denken dat ze er zijn door hier op “vrienden” te klikken”. Dit geldt echter pas vanaf het moment dat je dit instelt en niet voor alles wat er daarvoor op je profiel geplaatst is. Let op, bij het opstellen van een Facebook profiel staat hij niet standaard op “vrienden” ingesteld dus je moet het sowieso zelf aanpassen.

hoe stel je privacy in facebook

privacy facebook

Oude berichten en foto’s verbergen

Je wilt je oude berichten en foto’s ook onzichtbaar maken voor buitenstaanders, hoe doe je dat?
Onder de standaardgroepen waar je op “vrienden” hebt geklikt, staat een lijst met een aantal keuzes. Klik hier op “zichtbaarheid van oudere berichten beheren”.

hoe stel ik privacy facebook in

Dan krijg je deze waarschuwing te zien:
hoe stel ik privacy facebook in

Let op: heb je in het verleden mensen getagt in foto’s of berichten die niet in je vriendenkring zitten dan kunnen die dat wél blijven zien!

Weet je zeker dat je alles uit het verleden verbergen wilt voor niet-bevoegden, klik dan op “oude berichten beperken” en je krijgt de volgende melding. Je kan niet terug, als je deze stap uitvoert is hij definitief.

facebook profiel afsluiten

Privacy wordt steeds belangrijker. Zorg dat je weet hoe jouw profiel er voor anderen uit ziet en wat je wel of niet wilt delen met de buitenwereld!

Vond je deze blog nuttig? Klik dan op de +1 knop hieronder. Dank je wel :)