Een veelgestelde vraag tijdens mijn presentaties en trainingen is hoe je je Linkedin profiel 100% compleet krijgt. Aangezien de regels pas weer veranderd zijn en er veel misstanden zijn komen ze hier allemaal op een rijtje, uiteraard met uitleg.
linkedin profiel 100%

In 8 stappen en compleet profiel

Ga naar “Edit profile” in je Linkedin profiel (of “profiel aanpassen” in NL versie). Volg onderstaande 8 stappen, indien mogelijk, om je profiel compleet te maken. Je kan desbetreffende informatie vullen door op “edit” te klikken.

100% linkedin


Stap 1:
Zorg voor een goede profielfoto
Stap 2: Vul je bedrijfstak en postcode in
Stap 3: Wat is je huidige functie en geef een omschrijving van de werkzaamheden e.d.
Stap 4: Vul minimaal 2 functies uit het verleden in
Stap 5: Vul je opleiding in
Stap 6: Zorg dat je minimaal 50 connecties hebt

100% profiel linkedin


Stap 7:
Vul minimaal 5 vaardigheden of skills in
hoe maak ik profiel compleet

Stap 8: Vul je samenvatting of summary in

compleet linkedin profiel

Mocht je tips van Linkedin zelf willen, dan klik je op “improve your profile”, of “verbeter je profiel” in de NL versie, rechts op je pagina. Zo zie je ook wat er nog ontbreekt om je profiel compleet te maken.
linkedin profiel compleet

Update 19-11-2013: deze functionaliteit bestaat niet meer op Linkedin