Een lang verwachte wens van mij is uit gekomen. Je kunt vanaf nu profielen blokkeren op LinkedIn. In deze blog een uitgebreide uitleg hoe je dit stap voor stap doet en wat de consequenties zijn. 

Gelukkig komt het niet vaak voor, maar soms zijn er helaas mensen die je graag wilt blokkeren om welke reden dan ook. Gelukkig is dit vanaf nu mogelijk op LinkedIn. Ik leg je uit hoe het werkt.

Klik rechtsboven op je kleine profielfoto en kies voor “privacy en instellingen”.

hoe blokkeer ik iemand op linkedin
Je ziet in je tabblad Profiel onderaan “beheer wie u blokkeert”.

hoe blokkeer ik iemand op linkedin

Maar voordat je iemand gaat blokkeren wil je je zelf misschien eerst even onzichtbaar maken. Je moet er namelijk voor naar het profiel van desbetreffende persoon. Klik in dat geval eerst op “selecteren van anderen zien wanneer u hun profiel bekijkt’.

hoe blokkeer ik iemand op linkedin

Je kunt hier kiezen voor “anoniem”. Nu kun je met een gerust hart op zijn of haar profiel kijken zonder dat hij of zij ziet dat jij dat doet.

Hoe blokkeer ik iemand op linkedin

Je klikt op het menupijltje naast “stuur …. een inmail” of als je nog geconnect bent “stuur ….. een bericht’. Er verschijnt een keuze menu, kies voor “blokkeren of rapporteren”.

hoe blokkeer ik iemand op linkedin

Je krijgt 2 opties. Je kunt een van beide kiezen of allebei. De blokkeer optie is puur om geen toegang meer te hebben tot elkaars profiel. Wil je deze persoon ook rapporteren, dan doe je dat met een bepaalde reden. LinkedIn checkt dit zorgvuldig en zal nooit zomaar iemand zijn profiel verwijderen, dus doe dit alleen als het ook echt noodzakelijk is.

hoe blokkeer ik iemand op linkedin

Ik kies voor blokkeren. Je ziet een waarschuwing met de vraag of het werkelijk de bedoeling is en de consequenties van het blokkeren. Overigens heb ik een test gedaan en de onderschrijvingen waren niet direct verdwenen. Wellicht dat hier wat tijd over heen gaat. Je kunt overigens net zo goed zelf al de onderschrijvingen/endorsements en aanbevelingen weghalen als je niet wilt wachten. Doe dit voordat je de persoon blokkeert, anders kan je niet meer op het profiel.

hoe blokkeer ik iemand op linkedin

De persoon krijgt géén bericht dat je hem of haar geblokkeerd hebt. Je kunt in je instellingen nu klikken op “beheer wie u blokkeert’ om te zien wie je geblokkeerd hebt.

 

hoe blokkeer ik iemand op linkedin

Eventueel kun je hier weer iemand deblokkeren.

Hoe blokkeer ik iemand op linkedin

Maar let op, deblokkeer je iemand, dan kun je hem pas na 48 uur weer blokkeren!

hoe blokkeer ik iemand op linkedin

Vergeet aan het einde je instellingen niet weer terug te zetten van je zichtbaarheid. Beetje jammer als anderen niet zien dat je op hun profiel gekeken hebt. Bovendien kun je dan zelf ook niet meer zien wie er op jouw profiel gekeken heeft.

Hoe blokkeer ik iemand op linkedin

 

Social media expert en trainer Corinne Keijzer

Meer succes met LinkedIn!

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen?

- Bekijk onze effectieve LinkedIntrainingen en -programma's op Digital Moves: https://www.digitalmoves.nl/trainingen-en-workshops/

- Zelf leren via onze boeken op Some Bookshttps://www.somebooks.nl

- Leer wanneer jij wil met onze uitgebreide online video trainingen via onze Digital Moves Academy: https://www.digitalmoves-academy.nl/