Dagelijks worden mijn mailbox en Facebook pagina overspoeld met vragen van Facebook gebruikers, zowel zakelijk als privé. Veel van die vragen betreffen technische problemen en zaken waarbij ik niet kan helpen en waarvoor je echt naar Facebook zelf moet. Één van de grootste ergernissen bij de gebruikers, is dat Facebook zelden thuis geeft en nauwelijks op vragen, problemen en klachten reageert. Toch kun je vaak een poging wagen met een van de bestaande contactformulieren. Niet geschoten, altijd mis.

Vragen over je persoonlijke facebook profiel

In dit blog staan de belangrijkste Facebook contactformulieren voor het persoonlijke profiel. Mis je er nog een? Laat het me weten, dan vul ik deze lijst aan.
Voor de zakelijke profielen en groepen heb ik een aparte blog gemaakt met daarin alle contactformulieren op een rijtje.

Help, mijn Facebook account is onbereikbaar

Is je persoonlijke account onbereikbaar omdat je de Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden hebt geschonden, dan kun je  met dit formulier bij Facebook aangeven. Je hebt een identiteitsbewijs nodig om mee te sturen.

help, mijn facebook account is onbereikbaar

 

Help, mijn Facebook account is gehackt

Heb je het idee dat je account op Facebook door iemand gehackt is of dat het misbruikt wordt, dan kun je dat met dit formulier oplossen.

help mijn facebook account is gehackt

Help, ik wil mijn Facebook account verwijderen

Wil je je gehele Facebook account definitief verwijderen, dan kun je dat hier doen.

facebook account verwijderen

Ik wil graag een Facebook nepaccount melden

Identiteitsfraude gebeurt helaas maar al te vaak. Heb jij een account gevonden die niet echt is, maar een fake account met iemand die zich voordoet als jou of iemand anders? Meld dit dan zo spoedig mogelijk met dit formulier.

Facebook nep account rapporteren

Ik wil graag inhoud, spam of iets anders rapporteren

Zie je op Facebook iets wat je als spam of iets anders wilt rapporteren? Dan kun je dat het beste direct in de tekst of foto zelf doen. In dit formulier zie je voorbeeld van hoe je dingen kunt rapporteren bij Facebook.

facebook spam rapporteren

 

Feedback geven

Er zijn daarnaast nog vele formulieren om feedback te geven aan Facebook. Dit is vooral bedoeld om Facebook continu te verbeteren. Ik zet er een aantal op een rijtje voor je:

Contactformulieren voor het zakelijke profiel of groepen vind je in een aparte blog.
Mis je nog een formulier? Zet hem hieronder in een reactie, dan voeg ik hem toe.