Stel: je staat ergens te praten met een potentieel geïnteresseerde klant/ opdrachtgever/ werkgever/ recruiter. Ondertussen kijkt hij over je schouder… je vraagt je af wat hij aan doen is. En wat blijkt? Hij zoekt iemand die misschien net zo interessant, wellicht interessanter is, dan jij. Ineens loopt hij weg, naar iemand anders toe en BAM! Weg is jouw kans, jouw momentje, je bent hem kwijt. Dit gebeurt dus dagelijks op LinkedIn. Je hebt alles gedaan aan je zichtbaarheid en vindbaarheid en dan laat je de mensen, die je met veel moeite naar jouw profiel hebt getrokken, uit je handen glippen. Hoe? Door ze zelf 10 alternatieven te geven voor jouw eigen persoontje. Snel uitschakelen dus! 

Ook bekeken

Op je profiel zie je aan de rechterkant een rijtje profielen onder “Ook bekeken”staan. Dit zijn over het algemeen profielen die op jouw profiel lijken. Vaak zijn headhunters en recruiters op zoek naar de juiste mensen en op die manier traceren ze snel wie soortgelijke kwaliteiten heeft op LinkedIn. Oftewel, het zijn vaak regelrecht concurrenten en jij helpt ze een handje te vinden. Dit rijtje alternatieve profielen kun je dus beter uitschakelen.

 

linkedin andere profielen verbergen

Instellingen

Je doet dit door naar je instellingen te gaan. Je vindt deze onder je ava, rechtsboven in je profiel. Ga op je foto staan (niet klikken) en kies voor “privacy en instellingen”.

concurrentie linkedin

Je krijgt je instellingen te zien en gaat in het tabblad “Profiel” naar de optie zoals hieronder weergegeven.

concurrentie linkedin uitschakelen

Vink het vakje uit en sla je wijzingen op.

concurrentie linkedin uitschakelen

Je bent je rijtje met alternatieve profielen kwijt op je profiel. Nu zullen mensen niet snel doorklikken naar een ander profiel waarop ze door jou gewezen zijn. Succes, ik hoop dat jij nu die opdracht of baan krijgt!

 

Edit: In de betaalde recruitment tool blijkt er wel nog steeds een lijstje met alternatieve profielen zichtbaar te zijn. Dit is echter een ander lijstje dan op jouw profiel.
 

linkedin profielen op jouw profiel weghalen