Het heeft even geduurd, en nog steeds is het niet op de tablet beschikbaar, maar nu wel mogelijk op bijna iedere smartphone: het meesturen van een persoonlijk bericht bij je uitnodiging op LinkedIn.

Geen persoonlijke noot bij de uitnodiging grote ergernis

Veel mensen vinden het vervelend om een uitnodiging te krijgen op LinkedIn dat gepaard gaat met het standaard onpersoonlijke bericht van LinkedIn zelf. Vaak kun je er niet eens iets aan doen, als je namelijk via de suggesties van LinkedIn op “uitnodigen” klikt gaat er direct een uitnodiging uit naar de persoon in kwestie, zonder dat je er even een persoonlijke noot bij kunt plaatsen. Dit is ook het geval als je iemand uitnodigt op je tablet of smartphone.

Nu ook persoonlijk via de Smartphone

Sinds kort heeft LinkedIn de applicatie voor de smartphone aangepast. Je kunt ook via deze weg nu een persoonlijke boodschap toevoegen aan je uitnodiging. Maarrrrrr, dan moet je wel van heel goede huize komen wil je die optie zo één, twee, drie vinden. Want waarom zouden we het makkelijker maken dan het is? Nouja, typisch LinkedIn, de optie is er, ik laat je zien waar.

Hoe nodig je iemand uit met persoonlijke boodschap op je Smartphone

Zoek de persoon op LinkedIn op die je wilt toevoegen. Klik niét op “connectie maken”, dan gaat je uitnodiging alsnog zonder persoonlijke boodschap eruit. Rechtsboven zie je vierkantje met een pijltje, klik daar op.

op telefoon iemand uitnodigen linkedin

 

Je krijgt nu twee nieuwe opties, namelijk “Uitnodiging aanpassen” en “Profiel doorsturen”. Kies de bovenste optie, “uitnodiging aanpassen”.

op telefoon iemand uitnodigen linkedin

Nu krijg je mogelijkheid om je bericht te schrijven. Klik daarna op verzenden, et voila…. je potentiele connectie krijgt keurig haar uitnodiging mét begeleidend berichtje waarom je wilt linken.

op telefoon iemand uitnodigen linkedin

Tip om niet de fout in te gaan

Helaas is het op de applicatie op de tablet nog niét mogelijk om een persoonlijke boodschap mee te sturen bij je uitnodiging op LinkedIn (bij mij niet in ieder geval.. bij jou wel? Laat het ons weten!). Tip om niet de fout in te gaan op tablets (of andere apparaten): doe het altijd via de browser als je iemand wilt uitnodigen, dus via Chrome of Safari bijvoorbeeld, en nodig iemand altijd uit vanuit rechtstreeks zijn of haar profiel.

Wil je meer succes hebben met LinkedIn? Neem dan een workshop van socialmedia-expert Corinne Keijzer

Groei maximaal in zichtbaarheid en conversie

- Hoe komen we (meer) in beeld bij onze stakeholders, prospects en klanten?

- Hoe krijgen we meer volgers en hoe zetten we een eenvoudige contentstrategie op?

- Hoe zetten we contentmarketing goed in?

- Hoe enthousiasmeer ik mijn collega's om LinkedIn (nog) meer in te zetten?

Maximaal groeien in zichtbaarheid en volgers met je bedrijfspagina en de persoonlijke profielen van jou en je collega’s. Vanuit bekendheid doorpakken naar hogere conversie. Bekijk onze incompanytrainingen en -programma's en ga écht effectief aan de slag met LinkedIn.