Facebook komt de komende tijd met meerdere nieuwe opties voor je profiel op mobiele applicaties: de mogelijkheid tot het hebben van een profielvideo (in plaats van een profielfoto), een pontificale plek bovenin je profiel voor je bio, een oneliner en vijf foto’s en een zichzelf wisselbare profielfoto.

Facebook profielfoto of profielvideo

Je profielfoto krijgt op Facebook een meer centrale plek op je profiel en zal iets groter worden. Want, zegt Facebook, er bekijken dagelijks vier miljard mensen profielfoto’s op Facebook, het is de belangrijkste plek om je zelf te profileren. Daarnaast zal het mogelijk worden een profielvideo te uploaden. Een kort klein videootje dan mensen te zien krijgen als op je profiel komen. facebook aanpassingen mobiel

Tijdelijke profielfoto

Daarnaast heeft Facebook gemerkt dat mensen het belangrijk vinden om voor kortere tijd hun profielfoto aan te passen, bijvoorbeeld halverwege dit jaar om steun te betuigen aan het homohuwelijk in de vorm van een regenboogfoto. Vandaar dat er nu een optie op de mobiele applicatie komt, om je profielfoto tijdelijk in te stellen. Voor een uur, een dag of een week.

facebook aanpassingen mobiel

Bio, oneliner en vijf favoriete foto’s 

Je informatie, oftewel je bio, komt pontificaal bovenaan je profiel te staan. Je bepaalt overigens wel zelf wat mensen daarvan zien, dus welk werk je doet, of je een relatie hebt en waar je woont bijvoorbeeld. Daarnaast kun je in een regel iets over jezelf vertellen, een spreuk plaatsen of gewoon andere gekkigheid voor een speciaal publiek dat je zelf toewijst. Daaronder volgen vijf van je favoriete foto’s.

facebook aanpassingen mobiel

Meer informatie vind je op de de site van Facebook zelf.

Lijken me mooie verbeteringen en toevoegingen, toch? Wanneer ze in Nederland beschikbaar zijn, is nog niet bekend helaas, geduld hebben dus!

Ebook – Facebook Privacy Instellingen

Op 4 mei 2015 is het ebook “Facebook Privacy Instellingen” verschenen. De privacy instellingen van Facebook zitten vaak goed verstopt. En er zijn er veel. Heel veel.

  • Hoe scherm ik mijn Facebook profiel goed af voor de buitenwereld?
  • Hoe voorkom ik dat vrienden mij taggen in foto’s of hoe kan ik daar eerst een melding van krijgen?
  • Hoe blokkeer ik spelletjes en personen?
  • Hoe zie ik alle updates van mijn vrienden en zij die van mij?