LinkedIn heeft na het uitrollen van de nieuwe lay-out niet stilgezeten afgelopen maanden en de ene wijziging na de andere kwam voorbij. Sommige functies zijn teruggekeerd, sommigen zijn gloednieuw. Nu het weer even wat rustiger is, is het mooi de tijd om de balans op te maken. Wat heb je deze zomer allemaal aan opties erbij gekregen of wat is aangepast in de LinkedInprofielen? Ik zet alles nog eens op een rijtje voor je. 

1.  Stop reacties na jouw reacties op updates

Een terugkerende optie waar ik zelf heel blij van werd. Je kon al meldingen uitzetten van reacties na reacties, maar dat was een algemene optie waardoor je helemáál geen reacties meer kreeg na jouw reactie op een update. Niet altijd handig, soms is het namelijk nuttig een bepaalde discussie te blijven volgen bijvoorbeeld. Nu kun je er voor kiezen om van één bepaalde update geen reacties meer te zien. Handig als je iemand feliciteert met iets en niet de hele stroom aan felicitaties daarna wilt volgen. Of bijvoorbeeld bij aanvragen voor experts, de hele rits namen is waarschijnlijk voor jou niet interessant verder, dus fijn dat je die meldingen kunt stopzetten als het niet een discussie betreft waar je van op de hoogte wilt blijven.

Klik in desbetreffende update op de drie puntjes rechts en kies ‘Negeren’. Als je kiest voor ‘Uitschakelen’, dan krijg je sowieso geen meldingen meer van reacties na jouw reactie.

LinkedIn reacties uitzetten

2. Zien wie je updates of blog gedeeld heeft

Ook deze optie is een oude bekende en was ook een enorm gemis in de nieuwe lay-out waarin het niet terugkeerde: het kunnen zien wie je update of blog gedeeld heeft. Gelukkig is deze optie voor iedereen weer beschikbaar. Je gaat hiervoor naar de statistieken van desbetreffende bijdrage en klikt op de tweede tab waarin je ziet of en hoe vaak je update gedeeld is.

wie heeft je post gedeeld

De succesvolle workshops ‘Zo haal je meer succes uit LinkedIn’, voor zowel beginners als gevorderden, beginnen weer op 19 oktober! Schrijf je nu in, want vol = namelijk ook écht vol!

3. Blog delen om te laten checken voor publicatie

Je kunt vanuit je persoonlijke profiel bloggen, of zoals LinkedIn het noemt ‘een artikel schrijven’. Soms is het handig dat iemand dan even meekijkt, bijvoorbeeld om de taalfouten er uit te halen. Je kunt nu met deze nieuwe functionaliteit in de blogfunctie kiezen voor ‘Concept delen’.

blog laten checken linkedin

Vervolgens krijg je een link die je kunt delen met iemand zodat hij of zij met jou mee kan kijken. Ook handig als je als medewerker over een onderwerp uit je bedrijf wilt bloggen en feiten wilt laten checken bijvoorbeeld.

blog laten checken linkedin

4. Zien hoe vaak je LinkedInprofiel gevonden is

Een schitterende nieuwe optie! Al bestond het eigenlijk al in een verder verleden, ik zie het toch als een nieuwe optie. Je kunt nu zien op je profiel hoe vaak je LinkedInprofiel gevonden is in de zoekresultaten. Daarnaast zie je waar de mensen werken die je profiel gevonden hebben en wat voor functie ze hebben. Binnenkort volgt ook nog de optie op wélke woorden je gevonden bent. Nog mooier!

hoe vinden mensen mij op linkedin

 

5. Meerdere foto’s en afbeeldingen tegelijk delen in een update

Op dit moment van schrijven alleen nog voor IOS maar binnenkort ook voor Android en desktop beschikbaar: meerdere afbeeldingen en foto’s tegelijk in een post plaatsen.

meerdere afbeeldingen uploaden linkedin

(bron: LinkedIn)

6. Reageren met foto’s en afbeeldingen

Handig deze nieuwe optie: Je kunt nu reageren met een afbeelding. Zelf gebruik ik dit regelmatig om iets duidelijker te maken met een screenshot bijvoorbeeld.

reageren met afbeelding linkedin

7. Video’s direct uploaden in een update

Hier heb ik heel lang op gewacht en éindelijk gaat het dan ook gebeuren: video’s direct in een update uploaden. Je kon tot nu toe alleen linkjes vanaf Youtube of Vimeo delen, als je iets met video wilde laten zien, maar dat hoeft binnenkort niet meer! In de V.S. en bij LinkedIn medewerkers zijn de eerste video’s al gespot, binnenkort zullen ze dus ook op Nederlandse profielen te zien zijn.

8. Tags verwijderen

Een handige optie op LinkedIn is taggen, oftewel de naam van iemand vermelden in je update of reactie. Het is soms helaas ook zo dat je naam misbruikt wordt of dat je gewoon niet wilt dat je naam vermeld wordt. Je kunt de tag dan zelf verwijderen. Klik in desbetreffende post op de drie puntjes en kies ‘Vermelding verwijderen’.

vermelding weghalen linkedin

Let op: je naam blijft zichtbaar, het is alleen niet meer blauw gedrukt en mensen kunnen niet meer rechtstreeks doorklikken naar je profiel als ze er op klikken. 

9. Profielen bekijken door er op te staan met je muis

Fijn, deze optie is terug van weggeweest! Je kunt nu weer iemand ‘bekijken’ zonder dat je naar zijn of haar profiel hoeft door te klikken. Ga met je muis op de naam staan van iemand et voila… je krijgt zijn of haar kopregel te zien, de gedeelde connecties én je kunt een berichtje sturen als je gelinkt bent met elkaar. Ben je nog niet gelinkt, dan staat er ‘connectie maken’ in plaats van ‘bericht’. Je wordt dan naar het profiel doorgestuurd waar je verder kunt klikken om de uitnodiging te sturen.

linkedin profiel bekijken

10. Achtergrondfoto bewerken

Er is al veel over de profielfoto geschreven maar nog niet heel veel over de achtergrondfoto. Misschien dat deze laatste om die reden dan ook nog vaak ontbreekt op profielen. Jammer, want het is een uitstekende gelegenheid om je profiel wat meer smoel te geven qua personal branding. Nieuw is dat je de achtergrondfoto kunt bewerken. Inzoomen, bijsnijden, contrast en helderheid bewerken, filters er overheen plaatsen, je kunt helemaal los gaan. Geen excuus meer dus en plaatsen die foto!

Klik op het potloodje rechts van je profielfoto. Klik daarna in het bewerkveld nog een keer op het potloodje in de achtergrondfoto.

foto linkedin

Nu kun je alles bij- en bewerken in je achtergrondfoto. 

Meer succes met LinkedIn!

Nog meer goed nieuws! Het populaire e-book ‘Meer succes met LinkedIn!’ komt op veler verzoek als boek uit! De eerste druk is vanaf 5 september 2017 te koop. In maar liefst ruim 240 pagina’s neem ik je mee door álle geheimen van het persoonlijke LinkedInprofiel. Alles wat je altijd al moest en wilde weten over social selling vind je in dit mooie kleurrijke boek terug, inclusief uitgebreide uitleg van de Sales Navigator en PointDrive. Bestel nu alvast het e-book ‘Meer succes met LinkedIn!’  en betaal geen verzendkosten via onze nieuwe website SomeBooks.nl.

linkedin handleiding

JA, IK WIL GRAAG ALS EERSTE EEN EXEMPLAAR BESTELLEN