Aan het begin van elke maand geef ik een van mijn favoriete Twitter tools prijs met een uitgebreide instructie hoe deze werkt. Deze maand staat Twêpe centraal. Twêpe is een tool om zoekopdrachten binnen Twitter in te geven om alles te vinden over dat onderwerp wat je interesseert. Via mail ontvang je de resultaten, dagelijks of wekelijks. Een uitgebreide RSS feed dus, met vele mooie opties en mogelijkheden.

Nadat je een account hebt aangemaakt kom je in onderstaand veld terecht. Klik je rechtsboven op Account Settings, dan pas je daar je wachtwoord aan of stelt de tijdzone in. Onder je naam geef je aan of je het account inactief of actief wilt hebben. Mocht je tijdelijk geen zoekopdracht hebben dan hoef je niet alles weg te halen maar klik je heel simpel op “inactief”. Je account blijft uiteraard gewoon bestaan.
twitter tool

Twitter to e-mail
Hier stel je in welke email je wilt ontvangen en hoe compleet die info moet zijn. Rechts onderin geef je aan op welke woorden je wilt zoeken. In mijn geval kies ik voor een aantal vacatures.

twitter zoek tool

Klik je op “Display prefs“, dan krijg je een hele rits keuzes die je per stuk aan of uit kan vinken. Het gaat er hier om wat je van de Tweep wil zien die iets geplaatst heeft over het onderwerp waarop jij zoekt zoals zijn bio, aantal volgers, of hij jou volgt of niet en zelfs zijn Klout– of Peerscore.

twitter zoek tool

Klik je op “options” van een van de Twitter onderdelen eronder zoals DM’s, Mentions en Search Results, dan zie je dat je een aantal opties hebt om in- of uit te sluiten. Belangrijk is ook dat je bepaalde accounts of woorden kan uitsluiten. Zo verfijn je mooi je zoekopdracht.
twepe zoek tool

Achter “schedule” kan je ook weer uit een aantal opties kiezen. Het gaat hierom hoe vaak je de mails wilt ontvangen en of je ze per categorie wilt ontvangen of dat ze bij elkaar in 1 groep gestuurd mogen worden.

twepe zoektool

Uiteindelijk ziet de mail die je toegestuurd krijgt er dan bijvoorbeeld zo uit:
twitter zoek tool

Summary
Hierin geef je aan hoe vaak je de mail wilt ontvangen. Niet, dagelijks, wekelijks of 1x per 3 dagen. Tevens kan je ook hier nog een aantal keuzes invullen of je bepaalde lijsten of tweets van vrienden wilt ontvangen.

twitter zoek tool

E-mail to Twitter
Tot slot is er nog de mogelijkheid om twitter acties te mailen aan Twêpe die zij dan voor je uitvoeren.
Deze optie is handig als je een heleboel acties tegelijk hebt om uit te voeren op Twitter zoals blocken van tweeps, unblocken, volgen en ontvolgen.
Ik raad je aan, als je van deze optie gebruik wilt maken, de aangeboden instructies door te nemen. Deze zijn zeer duidelijk.

twitter zoek tool

Ik hoop dat je wat aan deze Tool, en vooral dan ook de gebruiksaanwijzing, hebt. Zelf ben ik erg blij met deze tool omdat hij zo uitgebreid is en meer extra mogelijkheden biedt dan andere RSS feed tools.

Vond je deze blog nuttig? Klik dan op de +1 knop hieronder. Dank je wel :)