13 maart 2013… 9 inspirerende sprekers… een improviserende muzikant en een aantal doventolken. Social Media Inspiration Day, oftewel #SMID13, was een feit! Dankzij het enthousiasme van niet alleen de organisatoren Amy van Son en Martine Grol en de sprekers, maar ook alle vrijwilligers, werd het een succesvolle dag in Het Haarhuis in ArnhemBenieuwd naar mijn presentatie over Facebook? In deze blog vind je de linkjes naar beeld en geluid.

Kort

Een half uur iets vertellen over Facebook is kort. Érg kort. Dat ik dan ook niet de diepte inging was een vooraf zeer overwogen en logische keuze, daar was simpelweg de tijd niet voor. Bovendien vraag ik me af of die diepte nou van zoveel toegevoegde waarde is om een goede Facebook pagina te runnen. Neem het voorbeeld van Ria die een Facebook Fanpagina runt over de Action. Denk je nu écht dat zij zich ook maar enigszins met Edgeranking en dergelijke bezig houdt? Haar kracht van het succes van haar pagina ligt in het meest simpele: ze is zichzelf, ze is open, ze is creatief én ze weet de fans op Facebook de vermaken.

Misschien zouden pagina beheerders die diepte eens los moeten laten en terug moeten gaan naar de basis. Begin eens met logisch nadenken, het persoonlijke karakter er in te brengen en niet je gek laten maken door alles wat er om je heen geroepen wordt over Edgeranking en andere verdiepende zaken.

Daarbij zit je met een zeer gemengd publiek, van beginner tot (ver) gevorderde, dus het is lastig daarin de gulden middenweg te vinden. Gelukkig lukte het toch het gros van het publiek in deze korte tijd een aantal waardevolle tips mee te geven en waren de reacties achteraf zeer positief. Dit gold overigens voor alle sprekers.

social media inspiration day

Facebook presentatie

Voor iedereen die interesse heeft in de Facebook presentatie, deze vind je terug op mijn Slideshare account.
Alle presentaties van de sprekers die hem online hebben gezet, vind je terug onder hun voorstelstukje op de website van Social Media Inspiration Day.

Facebook presentatie op film

Ook is er een compilatiefilmpje gemaakt van mijn presentatie, van 10 minuten. Hiermee worden de beelden van mijn Slideshare presentatie wat levendiger. Ook van de andere sprekers zijn er filmpjes gemaakt, terug te vinden op dezelfde pagina als waar de presentaties te vinden zijn.

Interview vooraf

Ben je (ook nog) geïnteresseerd in het vooraf opgenomen interview door Amy en Martine via Skype met mij? Dan vind je ook deze terug in een filmpje.

Ik wil iedereen van Social Media Inspiration Day hartelijk bedanken voor de inzet en vooral ook het enthousiasme waarmee iedereen deze dag gevuld heeft. Ik hoop dat er een vervolg komt!

social media inspiration day