Vandaag zag ik een goede tip op Facebook voorbij komen bij mijn Amerikaanse collega Hugh Briss van Social Identies. Het is in principe niet mogelijk om iemand te taggen in een update vanuit je zakelijke Facebook pagina. Hij laat echter een trucje zien hoe het wel kan.

Edit 21/7/2015: Helaas, deze optie is niet meer mogelijk, Facebook heeft het “lek” gedicht. Je kunt niet meer personen taggen op je zakelijke pagina, alleen als ze gereageerd hebben op je bericht en je reageert terug.

Iemand taggen in je Facebook update kan niet

Als je iemand wilt taggen in je update kan dat niet. Hugh Briss plaatste een bericht op zijn Facebook met de gouden tip hoe dit wel kan (zie origineel onderaan dit blog). Deze wil ik graag delen, maar wel met een grote “maar” erbij… gebruik het alsjeblieft niet om te spammen! Beloofd? Dan mag je verder lezen ;)

Op het moment dat je iemand wilt taggen in een update, voer dan de volgende stappen uit:
  1. Plaats de update met de naam erin die je straks wilt taggen (of laat die nog even weg)
  2. Klik op het klokje
  3. Plan de datum en tijd verderop in de toekomst, genoeg om je update te kunnen bewerken dadelijk
  4. Klik op plannen

hoe kan ik iemand taggen op facebook

Vervolgens klik je op Bericht bekijken dat verschijnt nadat je je bericht gepland hebt.

hoe kan ik iemand taggen op facebook

Klik daarna op het menupijltje dat rechts boven in het bericht verschijnt zodra je er op gaat staan en kies voor Bewerken.

hoe kan ik iemand taggen op facebook

Je wijzigt nu de naam die je wilt taggen door het @teken te gebruiken en vervolgens zijn naam zoals deze op Facebook bekend is. Je krijgt als het goed is de suggestie van Facebook zodat je desbetreffende naam aan kunt klikken.

hoe kan ik iemand taggen op facebook

Op het moment dat je hem selecteert wordt de getagde naam blauw. Klik op Bewerken voltooid.

hoe kan ik iemand taggen op facebook

Et voila, je bericht kan geplaatst worden en de gewenste persoon is getagt.

hoe kan ik iemand taggen op facebook