LinkedIn – wat verandert er binnenkort voor jou

///LinkedIn – wat verandert er binnenkort voor jou

LinkedIn – wat verandert er binnenkort voor jou

Door |2018-03-28T13:50:55+00:00zaterdag 24 september, 2016|BLOGS, LinkedIn|

Donderdag 22 september jl kondigde LinkedIn vanuit Amerika een aantal nieuwe ontwikkelingen en producten aan omtrent het online platform. Ik wist dat er een en ander aan zat te komen maar was zelf verrast door wát er allemaal verandert de komende tijd. Tijdens een bezoekje aan LinkedIn Benelux vrijdag kreeg ik nog meer mooie inzichten en kon ik niet wachten dit met jullie te delen. Ik heb het allemaal voor je op een rijtje gezet!

Edit februari 2017: Aangezien nu steeds meer de nieuwe mensen de nieuwe lay-out hebben en krijgen geef ik met regelmaat tips inzake de veranderingen. Deze tips vind je gebundeld terug in dit blog.

In een uitgebreide presentatie, waarin onder andere CEO Jeff Weiner van LinkedIn het woord nam, werden de nieuwe ontwikkelingen op een rijtje gepresenteerd. Niet alleen gaat de gehele lay-out op de schop, het persoonlijke profiel, het zakelijke account en de homepage, ook wordt Lynda.com, het online learning centre van LinkedIn, geheel onder handen genomen. Mooie nieuwe kansen en mogelijkheden!

Nieuwe menubalk

Als eerste verandert de gehele LinkedIn menubalk bovenin het platform. Het oogt strakker, duidelijker en overzichtelijker en wordt gelijk getrokken met het design van mobiele applicaties. Het tandwieltje helemaal rechts bevat je instellingen, een positieve verandering ten opzichte van de verstopte optie op dit moment onder je profielfotootje.

wat verandert er op linkedin

Nieuwe lay-out persoonlijke profielen LinkedIn

De nieuwe lay-out van je persoonlijke profiel komt er ook strakker en overzichtelijker uit te zien. Je naam, kopregel, huidige werkgever en opleiding komen pontificaal onder je omslagfoto en profielfoto te staan, evenals je woonplaats of omgeving en het aantal connecties (boven de 500 aangegeven met 500+). Mooi ook dat direct daaronder je samenvatting volgt waarin je direct kunt lezen wie iemand is, wat hij of zij te bieden heeft en verdere interessante informatie over desbetreffende persoon.

Wel zie je nog maar twee regels van de samenvatting, belangrijk dus dat je je belangrijkste informatie direct bovenaan zet. Op mobiele applicaties zie je nog minder. Wil je gemakkelijk bereikbaar zijn, dan kun je daar je contactgegevens neerzetten bijvoorbeeld. De optie ‘media’, die je toe kunt voegen aan zowel samenvatting als werkervaring,  schijnt in eerste instantie nog te bestaan maar verdwijnt uiteindelijk begin voorjaar 2017 alsnog uit je profiel. Superjammer!

Ook valt op dat er nu, net als op de mobiele applicaties, een ‘volgen’ button op je profiel komt te staan. Je hoeft dus niet met iemand te linken om zijn of haar updates of blogs te volgen. Deze optie bestond overigens al, maar zat verstopt.

De contactgegevens zijn verhuisd naar de rechterkant.

wat verandert er op linkedin
Bewerken eigen LinkedInprofiel

Als je in je eigen profiel bent, dan zijn de bewerkopties nog steeds aanwezig, maar niet meer zo rommelig als nu het geval is met alle potloodjes en dergelijke. Het oogt rustiger, strakker en overzichtelijker. De optie ‘Who’s viewed your profile’ is verhuisd naar de plek onder je verkorte profiel en je ziet nu ook hoeveel mensen je update hebben bekeken. Het lijkt meer op de mobiele applicatie, iets dat LinkedIn ook voor ogen had.

Met de ‘Add new profile section’ rechts kun je onderdelen toevoegen aan je profiel. Daaronder kun je kiezen voor de optie om je profiel te bekijken zoals anderen jouw profiel zien én je kunt nu gemakkelijker de optie terugvinden om je profiel in een tweede taal aan te maken.

wat verandert er op linkedin

Wil je bijvoorbeeld je samenvatting aanpassen? Dan klik je heel simpel op ‘Add summary’ en vul je je veld voor je samenvatting. Veel mooier toch? Nu nog een goed opmaaksysteem LinkedIn, dat zou ook heel fijn zijn. Voor opsommingen en tekentjes en dergelijke ben je, vrees ik, nog steeds afhankelijk van Word of sheets met tekens online die je kunt kopieren en plakken. Hopelijk doet Microsoft hier in de toekomst nog iets aan.

wat verandert er op linkedin

Chatfunctie op LinkedIn

We zaten er eigenlijk al op te wachten: een chatfunctie op het profiel zelf. Nu kun je nog in je inbox met elkaar chatten, maar eigenlijk was dat niet echt handig.

wat verandert er op linkedin

De chatfunctie wordt dus pontificaal op je profiel geplaatste en door te klikken op ‘Message’ opent zich direct een chatfunctie.


wat verandert er op linkedin

Nieuwe homepage LinkedIn

De homepage is ook geheel op de schop gegaan en ziet er ook veel strakker en overzichtelijker uit. Links zie je direct je eigen profielfoto met het aantal keren dat je profiel bekeken is maar ook het aantal keren dat je updates bekeken zijn. Verder valt op dat je bij het plaatsen van een update nu ook eerst kan opslaan als draft.

wat verandert er op linkedin

Notificaties 

Bovenin de menubalk zijn nu onder het icoon met het belletje de notificaties te vinden. Klik je daarop dan kom je uit bij alle meldingen zoals mensen die je profiel hebben bekeken, mensen die je onderschreven hebben, suggesties en andere meldingen.

wat verandert er op linkedin

Wie heeft je profiel bekeken

De optie ‘Who’s viewed my profiel’, of terwijl ‘wie heeft mijn profiel bekeken’, is ook aangepast. Ik hoop dat de statistieken terugkomen zoals ze nu bestaan, zou zonde zijn als je die niet meer tot je beschikking hebt.

wat verandert er op linkedin

Zoeken op termen in de zoekbalk

De uitgebreide zoekfunctie is in de nieuwe lay-out verdwenen. Om uitgebreid te kunnen zoeken, op bijvoorbeeld postcode, moet je je nu wenden tot een van de betaalpakketten.

wat verandert er op linkedin

Je kunt zoeken op zes verschillende  onderdelen.

wat verandert er op linkedin

Lynda.com wordt LinkedIn learning

Het learning centre Lynda.com is ook geheel aangepast in LinkedIn stijl. Wat opvalt is dat je skills (vaardigheden) direct bovenin zichtbaar zijn. Je krijgt ook suggesties voor te volgen trainingen die door jouw organisatie aanbevolen worden.

wat verandert er op linkedin

Bron: LinkedIn

LinkedIn bedrijfspagina

Ook de LinkedIn bedrijfspagina gaat geheel op de schop, inclusief de carrièrepagina welke ‘Life’ oftewel ‘Werkleven’ gaat heten. Je kunt daar straks onder andere de blogs van je medewerkers op plaatsen (maximaal drie). De lay-out wordt net zo strak als het persoonlijke profiel en ook zullen er uitgebreide opties met statistieken bijkomen. Ook kun je in de nieuwe lay-out al je pagina’s en showcases in een oogopslag zien onder je beheerdersinstellingen. Een flinke verbetering. Mijn e-book ‘LinkedIn voor bedrijven’ zal ik zo snel mogelijk aanpassen.

Er zijn nog meer aanpassingen die je zult tegenkomen met de nieuwe lay-out. De uitrol gaat gefaseerd de komende maanden en het zal per persoon verschillend zijn wanneer je precies om gaat naar de nieuwe LinkedIn versie. Een ding is zeker: het is een enorme verbetering en vooruitgang. Voor mij weer een hoop werk te doen qua aanpassingen handleiding, presentaties, trainingen en mijn nieuwe boek ‘Meer succes met Linkedin‘.

Workshop of presentatie LinkedIn voor jou of je werknemers

Wil jij straks een workshop of presentatie over de nieuwe LinkedIn veranderingen? Stuur mij een mailtje om vrijblijvend eens verder te babbelen!

JA, IK WIL MEER INFORMATIE

 

Voor dit blog heb ik gebruik gemaakt van de live presentatie van 22 september van LinkedIn en tevens hun persmateriaal.

 

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training'. Neem contact op met Corinne.

73 Comments

 1. Corinne Keijzer 8 januari 2018 at 09:55

  Ze zien dat alleen als ze de updates op ‘recent’ zetten Joep… ga er maar vanuit dat lang niet iedereen dat doet, dus ga vooral aan de slag met updates en laat zien dat je beschikbaar bent op je profiel voor welke functie, per wanneer en in welke omgeving. Kopregel en samenvatting maar ook je huidige werkervaring vullen met je droombaan.
  Succes, hoop dat het je snel lukt een nieuwe leuke baan te vinden! Meer info kun je vinden in mijn gratis handleiding: https://www.corinnekeijzer.nl/downloads/gratis-handleiding-linkedin/

 2. Joep Vanderbroeck 6 januari 2018 at 18:10

  Beste Corinne,
  Ik heb mijn profiel aangepast omdat ik per 15-1 beschikbaar kom. Nu blijkt dat mensen uit mijn netwerk geen update van het profiel ontvangen. Dat is juist heel belangrijk.
  IK heb de instelling: Shariharing prifile edits op Yes staan. Heb je een idee hoe dit kan komen?
  Groet, joep

 3. Corinne Keijzer 5 september 2017 at 11:22

  De optie staat (nu nog) in je instellingen Marcel, onder feedvoorkeuren.

  Meer over dit soort instellingen en opties vind je in ‘Meer succes met LinkedIn!’ https://www.somebooks.nl/product/meer-succes-met-linkedin-2/

 4. Marcel Gerritsen 5 september 2017 at 11:11

  Hoi Corinne,

  Waar kan ik clicken op te kijken wie (naast m’n connectie’s-) m’n volgers zijn?

  Of is deze optie verdwenen met de laatste aanpassingen en/of niet beschikbaar voor een gratis account?

  Dank alvast!

  Creatieve groet,

  Marcel

 5. Corinne Keijzer 4 september 2017 at 18:42

  Heb je de vacature niet online staan Theo? Een link volstaat dan net zo goed!

 6. Theo Mak 4 september 2017 at 17:47

  Dank je wel Corinne. Dus als ik namens een klant een vacature wil posten met bijlage kan dat dan alleen als ik een foto van het vacature document maak?

 7. Corinne Keijzer 4 september 2017 at 17:15

  @Theo, of je wel of geen premium member bent, maakt niet uit, het is (momenteel) sowieso niet mogelijk om een pdf in een update te plaatsen.

 8. Theo Mak 4 september 2017 at 15:58

  Hallo Corinne,
  Ik ben premium lid en kan bij update delen nog steeds geen .pdf toevoegen (alleen een foto), want er wordt nog steeds geen paperclip getoond.
  Dit kon ik wel voorheen.
  Hoe los ik dit op?
  Hartelijke groet
  Theo Mak

 9. Corinne Keijzer 17 april 2017 at 09:54

  Niet meer zoals in de oude lay-out Brenda, dat kon nog tot 31 maart. Je kunt wel je archief nog opvragen in je instellingen en daar een csv met je connecties uit halen.

 10. brenda 16 april 2017 at 11:20

  Hoi Corinne, weet jij of het mogelijk is in het nieuwe Linkedin om je contacten te exporteren naar csv of excell?

 11. […] de nieuwe lay-out van LinkedIn is de manier om een aanbeveling te vragen ook veranderd. Tijd voor een nieuwe uitleg over hoe je […]

 12. Corinne Keijzer 24 maart 2017 at 10:47

  hi Ingrid,
  het kan inderdaad in de update (nog) niet, wel in de berichtenbox.
  Er komen de komende tijd nog veel functies terug, ik hou het in de gaten!

 13. Ingrid Walrabenstein 24 maart 2017 at 10:08

  Hi Corinne,

  Op 23 februari vroeg Stefan Geurts iets over een PDF bijlage plaatsen bij je update. Jij antwoordde dat dit nog steeds kan met het icoontje ‘paperclip’.

  Bij mij is dit na de veranderingen ook niet meer mogelijk. Ook ik kan echter alleen maar een foto plaatsen met icoontje ‘camera’. Mijn taalinstelling is Engels, maar ook switchen naar Nederlands blijft alleen foto plaatsen mogelijk.

  Wat kun je me hierover vertellen / aanraden?
  Bedankt!
  Hartelijke groet,
  Ingrid

 14. […] afgelopen tijd is bij zo’n beetje iedereen die op LinkedIn zit de pagina van een nieuw, fris jasje voorzien. Ik moet zeggen: Ik vind het een verademing. Velen van jullie gebruiken LinkedIn wellicht net als […]

 15. Corinne Keijzer 4 maart 2017 at 10:35

  @Jasper de zoekoptie is inderdaad erg uitgekleed in de gratis versie, de meest uitgebreide zit in het Salespakket. Bij het overstappen zou je het drie maanden gratis moeten krijgen en ik neem aan dat de gegevens gewoon mee verhuizen van pakket. Helaas is LinkedIn de enige die dit voor jou kan doen, dus ik zou het nogmaals proberen. Mijn tip is om het via Twitter te doen, hoe onlogisch dat ook klinkt, de webcareservice daar is heel goed: @LinkedInHelp

 16. Jasper 4 maart 2017 at 08:15

  Hoi Corinne – de veranderingen in Linkedin zijn vooralsnog geen verbetering voor mij.

  Met mijn Premium betaal account kan ik niet meer geavanceerd searchen. Daarom een Recruiter Light account geopend wat bestaat naast mijn ‘gewone’ account maar Recuiter bestaat zonder alle historische contact en inmail gegevens. Dat werkt natuurlijk niet.

  Overigens zit ik in een emailcorrespondentie met li, maar ik wordt er nog niet wijzer uit. Wat is jouw tip hierin?

  Groet,
  Jasper

 17. Corinne Keijzer 28 februari 2017 at 15:08

  @Bas: ik begrijp je vraag niet helemaal… wat bedoel je precies? Je contacten? Die kun je bij netwerk filteren op laatst toegevoegd, voor- of achternaam.

 18. Bas 28 februari 2017 at 13:09

  Hallo Corine,
  Ik mis de chronologische volgorde om zo makkelijk te kunnen zien met wie mijn contacten kennis maken.
  Groet Bas

 19. Corinne Keijzer 27 februari 2017 at 17:54

  @Obbo: Volgens mij is die functie alleen nog te vinden in het Salespakket en kun je daar (drie maanden gratis) naar overstappen.

 20. Obbo 27 februari 2017 at 13:30

  Hallo Corinne, Ik heb een betaald premium pakket, maar kan de functie “geavanceerd zoeken” niet meer vinden (voorheen rechts naast de zoekbalk). Kun jij me vertellen waar deze functie is gebleven?
  Groet,
  Obbo

 21. Corinne Keijzer 23 februari 2017 at 13:09

  Kan nog steeds Stefan, het icoontje met paperclip is voor een bestand, het icoontje met plaatje voor een plaatje. Hoop dat ik hiermee duidelijk ben 😉

 22. Stefan Geurts 23 februari 2017 at 10:15

  Ha Corinne,

  Voorheen kon je bij een bijdrage/post op Linkedin ook een bijlage (word, PDF, etc.) meesturen.
  Nu alleen nog maar een foto.
  Enig idee waarom en kan ik alsnog een PDF meesturen bij een update?

  Ik hoor het graag.
  Alvast bedankt!

  Mvgr.
  Stefan

 23. Corinne Keijzer 8 februari 2017 at 13:34

  Helaas uit de gratis versie van LinkedIn geschrapt Martine 🙁
  Schijnen terug te komen in het Salespakket…

Laat een reactie achter

Anti-spam: *