LinkedIn update oktober – de laatste ontwikkelingen

///LinkedIn update oktober – de laatste ontwikkelingen

LinkedIn update oktober – de laatste ontwikkelingen

Door |2018-10-10T12:28:51+00:00maandag 6 november, 2017|BLOGS, LinkedIn|

Net als in september zijn er in oktober weer een aardig aantal ontwikkelingen op LinkedIn voorbij gekomen. Er zijn opties verdwenen, aangepast of toegevoegd en er komen nieuwe opties aan. Tijd voor een update, ik zet alle nieuwtjes weer voor je op een rijtje! 

Geen tips en overzichten meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op gebied van LinkedIn!

Wat is er veranderd op LinkedIn in oktober 2017

Herziening aanvragen voor een aanbeveling

Hier zullen veel mensen blij mee zijn. Je kon in de afgelopen maanden niet meer om een herziening of wijziging vragen bij het krijgen van een aanbeveling. Heel vervelend als er een taalfout in staat of je naam bijvoorbeeld verkeerd geschreven is. Je kon de aanbeveling ook niet opnieuw laten maken, die mogelijkheid kun je namelijk niet nog een keer bij een zelfde persoon benutten.

Maar nu is het dus weer mogelijk. Bij het ontvangen van de aanbeveling in je inbox maar ook als je je aanbeveling toch al had geaccepteerd. Je kunt dit doen in het beheer van je aanbevelingenwijziging vragen linkedin aanbeveilng

Standaard antwoorden – Messaging smart replies

Ook LinkedIn gaat mee met de tijd en maakt steeds meer gebruik van opties voor standaard antwoorden in het berichten systeem. Je kunt nog niet zo heel veel kiezen, maar de opties zullen steeds uitgebreider worden.

linkedin standaard antwoorden

Wil je hier geen gebruik van maken, dan kun je dit uitzetten in je instellingen. Overigens bij mij alleen nog zichtbaar in taalinstelling Engels. Klik in je instellingen op het tabblad ‘Communication’ en kies vervolgens voor ‘Messaging smart replies’.

linkedin standaard antwoorden

Afbeeldingen tijdlijn weer in alle formaten mogelijk

Het was in de afgelopen maanden een zooitje met de afbeeldingen op LinkedIn. In de tijdlijn op de homepage kwam je soms de meest rare beelden tegen van foto’s waar maar een stukje van zichtbaar was. Je moest er op doorklikken om alles te kunnen zien.

formaat afbeeldingen linkedin

Dit is niet meer nodig, je afbeelding is gewoon weer helemaal zichtbaar, of je hem nu in landscape of rechtop staand plaatst, het wordt vanzelf weer passend gemaakt.

Uitgebreide instellingen ‘Meldingen’

Het was al mogelijk bepaalde meldingen, zoals verjaardagen en jubilea, uit te zetten maar nu kun je nog veel meer zelf bepalen wat je in je instellingen wilt zien. Nieuw is het hele rijtje dat je te zien krijgt als je op ‘Instellingen weergeven’ klikt in je meldingen.

hoe zet ik linkedin meldingen uit

Je kunt uit verschillende onderwerpen kiezen die weer bestaan uit (soms vele) subonderwerpen. Klik verder op het tekentje rechts om het menu verder open te klappen.

hoe zet ik linkedin meldingen uit

Zet de schuifjes op ‘Uit’ als je over dat onderwerp geen meldingen wilt ontvangen.

linkedin tips

Dit onderdeel is nog in ontwikkeling en werkt nog niet optimaal. Het onderdeel ‘Nieuwe artikelen die door uw connecties werden gedeeld’ is een populair en gewild onderdeel, veel mensen zullen blij zijn dat deze terug is, maar werkt nog niet. Het staat er zelfs nog dubbel in momenteel. Geduld dus! hoe zet ik linkedin meldingen uit

Je kunt de instellingen ook terugvinden in je instellingen onder de tab ‘Communicatie’.

hoe zet ik linkedin meldingen uit

 

tips linkedin

Er zitten minimaal dertig contactmomenten op LinkedIn waar je goed gebruik van kunt maken om (het eerste) contact te leggen met andere LinkedInleden. Bekijk goed welke meldingen bij jou passen om iemand te feliciteren of uit ten nodigen, maar doe dit áltijd persoonlijk met een gepersonaliseerd bericht. Dan vergroot je de kans het meeste op een gesprek! 

Coming soon!

LinkedIn Assistant

Binnenkort wordt je geholpen bij het vullen van je tijdlijn met nieuws door hulp van een zogenaamde LinkedIn assistent. Deze geeft je dagelijks nieuws dat gebaseerd is op eigen voorkeuren. Het belangrijkste algemene nieuws, maar ook nieuws over bedrijven, mensen die je misschien kent binnen bedrijven en nieuws uit je netwerk. Je kunt deze dagelijkse update uitzetten als je dit niet wilt ontvangen. Wanneer dit uitgerold wordt is nog niet bekend.

 

LinkedIn voorkeuren

Bron: Marcel Molenaar, Country Manager LinkedIn Benelux

LinkedIn geofilters

Nog niet veel over bekend, maar wel al gespot: geofilters voor evenementen. Misschien een test maar waarschijnlijk ook binnenkort voor meerdere evenementen beschikbaar. op deze manier kun je met je video middels een badje duidelijk maken dat je aanwezig bent op een bepaald evenement, als bezoeker óf als spreker. Zodra er meer bekend over is volgt er uiteraard een post op LinkedIn van mijn kant.

linkedin filters events

Bron: Mashable

Meer succes met LinkedIn!

Wil je meer weten of LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen? Check dan ook eens onze boeken en e-books op www.somebooks.nl.

linkedin ebook

MEER INFORMATIE 

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training'. Neem contact op met Corinne.

Laat een reactie achter

Anti-spam: *