LinkedIn update november – de laatste ontwikkelingen

///LinkedIn update november – de laatste ontwikkelingen

LinkedIn update november – de laatste ontwikkelingen

Door |2018-03-28T13:50:50+00:00zaterdag 2 december, 2017|BLOGS, LinkedIn|

Ook in november waren er weer wat (kleine) wijzigingen op LinkedIn. Niet zoveel als in september en oktober, maar LinkedIn blijft lekker aan het verder ontwikkelen en er zitten gave dingen aan te komen. Ik geef je weer een overzicht over afgelopen maand! 

tips linkedinVoordat je verder leest: heb je bepaalde benoemde functies uit onderstaande lijst nog niet, dan kan het soms schelen om je taalinstelling op Engels te zetten. Zie je het dan nog niet terug in jouw LinkedIn omgeving, dan moet je gewoon geduld hebben tot je aan de beurt bent. Met ruim 500 miljoen LinkedInleden kan het soms even duren voordat iedereen bepaalde functies heeft omdat ze dit gefaseerd uitrollen. Hoe lang dit duurt is niet te voorspellen, niemand krijgt voorrang (ook premium members niet), het is een willekeurige volgorde volgens een onbekend algoritme. 

Wat is er veranderd op LinkedIn in november 2017

Resumé Assistant – optie om anderen te helpen met hun c.v.

LinkedIn is in de zomer van 2016 overgenomen door Microsoft en langzaamaan zie je daar steeds meer effect van. Een van de mooie nieuwe toevoegingen dankzij Microsoft is dat je voor je c.v. in Word gebruik kunt maken van ‘Resumé Assistant‘. Deze optie kun je gebruiken om je eigen c.v. te versterken met voorbeelden van openbare LinkedInprofielen van derden.

In je instellingen vind je een aparte nieuwe optie waarmee je aangeeft of je dat wilt toestaan of niet. Oftewel, mogen anderen jouw profiel gebruiken als voorbeeld in hun c.v. ja of nee. Ga naar ‘Microsoft Word’ en zet het schuifje op ‘Ja’ als je wilt dat de inhoud van je LinkedInprofiel zichtbaar wordt voor anderen in Word. Het gaat dan vooral om de omschrijving in je werkervaring en vaardigheden die getoond wordt.

cv word koppeling linkedin

LinkedInprofielen koppelen aan Gmail

Dit is echt een supermooie optie! Het bestond al voor het premium ‘Verkooppakket’ (de Sales Navigator) maar is nu in Lite versie voor iedereen beschikbaar dus echt een múst als je Gmail gebruikt. Wat doet deze nieuwe plugin van Google? Het koppelt de LinkedInprofielen van mensen die je mailen aan je Gmailaccount. Mits ze hetzelfde e-mailaccount gebruiken als op LinkedIn, maar vaak is dat zo.

Op het moment dat iemand je mailt krijg je direct een verkort profiel van de afzender in de rechterkant van je e-mail te zien. Superhandig, gelijk de profielfoto en werkgever/bedrijfsnaam zichtbaar en indien een connectie ook zelfs de uitgebreide contactgegevens. Daarnaast zie je je gemeenschappelijke connecties, voor vele doeleinden handig in te zetten!

gmail linkedin koppeling

Je kunt deze plugin installeren vanuit de Chrome webstore.

gmail linkedin koppeling

Artificial Intelligence 

Deze term zie je steeds vaker voorbij komen, ook wel AI genoemd, en ook LinkedIn is daarmee steeds meer aan het experimenteren. Je hebt ondertussen steeds meer opties in je ‘Berichten’ om mensen snel standaard antwoorden te sturen. Op zowel smartphone/tablet als desktop/laptop steeds meer beschikbaar in steeds meer varianten. LinkedIn onthoudt ook steeds meer je voorkeuren en het zal daarom ook steeds gepersonaliseerder worden.

artificial intelligence op linkedin

linkedin tipsArtificial intelligence helpt bij het sneller reageren, vind het op zich ook een mooie ontwikkeling, maar blijf mensen wel persoonlijk benaderen wanneer dat nodig is. Als iemand een heel verhaal stuurt vind ik het zelf niet zo aardig om alleen met een duimpje te reageren.

Coming soon!

Magnet

Dat er nog een hoop gave dingen aan zitten te komen op LinkedIn, dat is duidelijk. Dit is een van die dingen: Magnet. Ik ben daar ook echt super enthousiast over, een optie om je updates gericht aan een doelgroep te sturen op basis van bepaalde vaardigheden. Je kunt aangeven welke vaardigheden desbetreffende geïnteresseerden moeten hebben om de update voorbij te zien komen in de tijdlijn maar ook moet je zelf een onbekend aantal keer onderschreven zijn voor de vaardigheid om deze optie te mogen benutten.

Heel interessant uiteraard, dit betekent namelijk dat je direct in één klap een serie vakgenoten kunt bereiken bijvoorbeeld, zelfs als het niet eerstegraadsconnecties zijn. Werk dus aan het onderdeel ‘Skills en endorsements’ of ‘Vaardigheden en onderschrijvingen’ en vul ze allemaal!

De originele post en het screenshot heb ik van Mario M. Martinez. Hij laat met een videootje zien hoe het werkt en heeft het ‘magneet’ icoontje hier nog op zijn homepage staan, wat ondertussen helaas alweer verdwenen is naar ik begreep van hem. LinkedIn is duidelijk aan het testen nog, hopelijk komt het snel bij iedereen beschikbaar.

linkedin updates doelgroep

Meer succes met LinkedIn!

Meer tips en tricks over LinkedIn weten? Wil je leren hoe je LinkedIn écht succesvol inzet? Check dan eens dit boek, ‘Meer succes met LinkedIn!‘, voor jezelf of voor iemand waarvan je denkt dat hij of zij het wel kan gebruiken. Maak iemand blij en help hem op weg op dit mooie platform!

linkedin boek

BESTELLEN 

 

 

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training'. Neem contact op met Corinne.

Laat een reactie achter

Anti-spam: *