In april zijn er weer aardig wat wijzigingen geweest op LinkedIn. Erg fijn is de nieuwe optie ‘In de buurt’, die is toegevoegd aan de mobiele app. Daarnaast heeft het introductieprofiel een make-over gekregen. Zoals iedere maand tijd voor weer een overzicht! 

Nieuwe lay-out introductie

Zijn we net een beetje gewend aan de lay-out van het nieuwe LinkedInprofiel dat een jaar geleden voor iedereen aangepast is, krijgen we wederom een nieuwe inrichting voorgeschoteld van ons introductieprofiel. Ik moet zeggen, op zich is het ook wel een verbetering en het zal gebaseerd zijn op gebruikersfeedback in het afgelopen jaar. Wat is er veranderd op je profiel in de desktopversie?

linkedin let opLet op: op dit moment van schrijven alleen nog in de Engelse taal zichtbaar. Bij nieuwe opties en soms ook bij de nieuwe lay-out worden vernieuwingen in badges uitgerold. Wanneer je aan de beurt bent is willekeurig en niet te zeggen. Niemand heeft voorrang, ook leden die betalen niet! 

  1. Je profielfoto is naar de linkerkant verschoven.
  2. Ook je kopregel is verschoven naar de linkerkant.
  3. Het blauwe blok ‘profielonderdeel toevoegen’ is verschoven van de rechter bovenhoek naar je introductieprofiel.
  4. Je contactgegevens hebben een prominentere plek gekregen. Vooral hier ben ik erg blij mee, het is nu direct zichtbaar voor iedereen.
  5. Je ziet nu iets meer van de eerste regels van je samenvatting. Waren dit voorheen 220 tekens, nu zijn het er 300.
  6. En heb je meerdere media toegevoegd aan je samenvatting, dan zie je er nu maximaal zes terug op je profiel. Wel een stuk kleiner dan voorheen, toen zag je er maar twee, en er staat geen onderschrift meer bij. Klik je op je samenvatting, dan komt de grootte wel weer terug.

Oude lay-out: 

nieuwe layout linkedin

Nieuwe lay-out:

nieuwe layout linkedin

tips linkedin

Wist je dat je tegenwoordig zelf bepaalt voor wie je e-mailadres zichtbaar is in je contactgegevens? Zie uitleg bovenaan in het overzichtsblog van februari.

Nieuwe optie ‘In de buurt’

Op de mobiele applicatie van LinkedIn is een nieuwe optie toegevoegd, namelijk ‘In de buurt’. Deze optie vind je terug onder de kop ‘Netwerk’ (op IOS onderaan in het menu).

wat is in de buurt

Klik je er op, dan moet je wel even aangeven dat je het in wilt schakelen en voor hoe lang.

linked in in de buurt

Je ziet vervolgens wie uit jouw netwerk in de buurt zijn (mits diegenen ook de optie hebben geactiveerd). Zie je personen uit je eerstegraads netwerk in je buurt, dan kun je hem of haar direct een berichtje sturen. Bijvoorbeeld dat je elkaar even wilt spreken of een kop koffie wilt drinken in de pauze van bijvoorbeeld een evenement. Is diegene nog niet met jou gelinkt, dan kun je direct een uitnodiging sturen. Handig!!

linked in in de buurt

De optie werkt op een afstand van 30 meter  en kan handig zijn voor evenementen maar ook bijvoorbeeld netwerkborrels of zelfs in je kroeg of binnen je bedrijf.

Nieuw onderdeel bij ‘Profielonderdeel toevoegen’

In het blauwe blok, rechtsboven in je persoonlijke profiel, vind je drie hoofdonderdelen die weer opgesplitst zijn in subonderdelen. Nu is daar een onderdeel bijgekomen, namelijk ‘Aanvullende informatie’. Hieronder kun je nu gemakkelijk een aanbeveling vragen aan iemand uit je netwerk. Zie voor meer informatie over aanbevelingen ook dit blog: https://www.corinnekeijzer.nl/2017/03/26/zo-vraag-je-op-linkedin-om-een-aanbeveling/ 

hoe krijg ik aanbeveling op linkedin

tips linkedinMaak back-ups van je aanbevelingen. Als iemand namelijk de connectie (om wat voor reden dan ook) verbreekt, dan ben je je aanbeveling ook kwijt. Je kunt het dan eventueel met de optie ‘Media toevoegen’ apart als jpg toevoegen bij desbetreffende werkervaring.

GIF’s toevoegen aan je privéberichten

Je kon er op wachten, nu is het dan ook zover, ook op Linkedin zijn de GIF bestanden nu beschikbaar. Vooralsnog niet in updates, maar dat zal waarschijnlijk ook nog wel gebeuren.

GIF toevoegen linkedin

 

Zoeklimiet aangepast

Misschien ben je er al mee geconfronteerd, maar LinkedIn heeft de limiet voor zoekopdrachten aangepast. Het is nooit duidelijk geweest wat de limiet exact was, maar ik ging uit van zo’n honderd zoekopdrachten per maand. LinkedIn heeft mij nu aangegeven dat zij niet langer kijkt naar het aantal zoekopdrachten, deze limiet is opgegeven, maar het gaat nu om het maximaal aantal zoekresultaten van profielweergaven.

Daarnaast geven ze nu alle volledige profielen weer van eerste-, tweede-, en derdegraadsnetwerkconnecties.

hoeveel zoekopdrachten linkedin

Eerdere overzichten LinkedIn updates

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug:

Workshop of sprekerssessie?

Wil je een keer echt goed uitleg krijgen omtrent de werking van LinkedIn? Dit kan bijvoorbeeld met een inspiratiesessie voor een grote groep of workshops waarin kleinere groepen direct met hun profiel aan de slag gaan. Of misschien wil je gewoon eens goed bijgespijkerd worden. Dit kan allemaal via Digital Moves. Incompany of individueel, onze expert-trainers en -sprekers staan voor je klaar! digital moves

MEER INFORMATIE