Het bekende social media kanaal groeit als geen ander en iedereen wil een Instagram account openen. Maar hoe maak je dat nou precies aan en waar moet je nu op letten? Ik vertel je in een paar stappen hoe je op Instagram je eigen profiel aanmaakt.

Instagram-account aanmaken via je iPhone of Android smartphone

Dit is natuurlijk dé manier om een Instagram account aan te maken, want Instagram is bij uitstek hét socialmedia-platform waarbij je je telefoon gebruikt.

Download de Instagram app via de Apple store: https://apps.apple.com/nl/app/instagram/id389801252 Of als je een Android toestel hebt, dan download je dat via de Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android&hl=nl

Open de app na installatie. Je komt dan op onderstaand scherm terecht. Klik op ‘REGISTREREN’. In het volgende scherm kun je dan kiezen door te registreren door middel van je al bestaande Facebook account, wat erg makkelijk natuurlijk is. Alle informatie heb je daar al ingevuld en wordt dan direct in je Instagram account geplaatst. Facebook is eigenaar van Instagram dus qua data werkt dat op hetzelfde platform.

Wil je dat niet, dan heb je de keuze om te registreren via een telefoonnummer of een e-mailadres.

Hoe maak je een Instagram account aan?

Vul daarna je naam in zodat je gevonden kan worden op Instagram en kies daarna een veilig wachtwoord om je registratie compleet te maken.

Hoe maak je een Instagram account aan?

 

Instagram-account aanmaken via de computer of laptop

Vind je het makkelijker om een Instagram-account aan te maken via je pc of laptop? Surf dan naar https://www.instagram.com  en klik op ‘REGISTREER JE DAN’.

Hoe maak je een Instagram account aan?

Ook via pc of laptop kun je ervoor kiezen om te registreren met je Facebook account óf via een telefoonnummer of e-mailadres.

Hoe maak je een Instagram account aan?

Vul je volledige naam in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord en vervolg de registratie.

Jouw Instagram profielfoto

Als je met je eigen gezicht op een profielfoto staat, zorg dan dat je herkenbaar bent. Neem de foto niet van te ver af, maar zeker ook niet van te dichtbij. Als je te ver af staat, dan word je minder herkenbaar omdat er meer van je lichaam op de foto komt in plaats van je gezicht. Zeker met het kleine formaat op je smartphone. Speel met de afstand en je ziet direct zelf de verschillen.

Tips voor een goeie Instagram profielfoto

Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 1 miljard accounts en het aantal wordt alleen maar groter en groter. Het is niet voor niets een mooi moment om met Instagram te beginnen. Wil je tussen al die accounts op vallen dan moet je in ieder geval er voor zorgen dat je profielfoto duidelijk is en opvalt. Bekijk hier de 10 tips die ik heb voor jou om op te vallen met jouw Instagram profielfoto.

De perfecte Instagram biografie

Naast een goede profielfoto is het ook belangrijk om de juiste teksten in je Instagram biografie te plaatsen.

Een eerste indruk maak je maar één keer. Alleen daarom al is je Instagram biografie van ontzettend groot belang. Binnen een seconde maakt een bezoeker de keuze of ze je wél of niet gaan volgen. Daarom is een goed geschreven bio, naast de juiste profielfoto, één van de elementen die je niet over het hoofd mag zien! Ik geef je hier 10 tips voor een perfecte Instagram biografie.

10 Tips voor een perfecte Instagram biografie

Heel veel plezier op Instagram!

Als je alles in hebt gevuld, dan kun je van start met Instagram! Zoek al je vrienden op die een Instagram profiel hebben en ga ze volgen. Plaats je eerste Insta of ga aan de slag met Instagram Stories. Er is zoveel te ontdekken op dit mooie platform!

Download Instagram Checklist

Speciaal voor bedrijven en organisaties die succesvol aan de slag willen met Instagram, heeft socialmedia-expert Rik Keijzer een gratis checklist opgesteld. Ga aan de slag met een lijst met punten die de basis vormen van jouw Instagram profiel en maak een professionele start met dit stappenplan.