Ik begin even met het feit dat ik het super vind dat iedereen zo positief reageert op deze maandelijkse updates. Er gebeurt zóveel op LinkedIn de laatste tijd, het is voor professionals bijna niet bij te houden wat er nieuw is en wat aangepast. Mis je nog iets, laat het me weten in de reacties hieronder. Hier komt het overzicht van juni.

Stel zelf de taal in van je primaire profiel 

Het is al lang mogelijk je LinkedInprofiel in een tweede taal aan te maken, maar het was nooit mogelijk voor het persoonlijke profiel om zelf je primaire taal te kiezen. Nu kan dat wel! Op het moment dat je een tweede taal kiest bepaal je zelf welke taal je aan het primaire profiel toekent. Overigens kan dit niet meer als je het al ingesteld hebt, maar het is al een hele verbetering. Ik heb een blog herschreven met de uitleg omtrent taalinstellingen op LinkedIn welke ik je adviseer te lezen voordat je hier aan begint.

hoe pas je profieltaal linkedin aan

Hartje wordt ‘Geweldig’ in plaats van ‘Medeleven’

Het was wat verwarrend toen LinkedIn met de verschillende like-opties kwam en het hartje de betekenis ‘Medeleven’ gaf. Op andere platformen, zoals Facebook, betekent het ‘Geweldig’ en dat is niet handig. In een interview met de Telegraaf heb ik dat dan ook direct aangegeven. Je zag soms vreemde situaties ontstaan, bijvoorbeeld dat mensen met het hartje reageerde als iemand een diploma behaald had. Gelukkig heeft LinkedIn het nu aangepast en noemt het nu ook ‘Geweldig’.

Op de mobiel kan het nog steeds ‘Medeleven’ heten trouwens, wordt aan gewerkt.

like optie linkedin

Quiz doen

Het is misschien nog een test, of misschien is het alleen voor bepaalde branches beschikbaar, deze optie kwam ik tegen bij een van mijn cursisten, Hans Derksen van Ennatuurlijk. Hij zag bij het onderdeel ‘Vaardigheden’ in zijn persoonlijke profiel ineens de mogelijkheid om een ‘Quiz’ te doen.

test doen linkedin

Wellicht een goede aanvulling op de vaardigheden om je kennisniveau echt te bevestigen? Je kunt badges winnen en mag pas na 3 maanden opnieuw de quiz doen als je niet slaagt. De quiz duurt 15 minuten en je moet minimaal 70% van de vragen goed hebben.

test doen linkedin

Hans kan zelf zijn eigen quiz kiezen uit onderstaand rijtje.

test doen linkedin

Opties chat uitgebreid

De opties in de chat van LinkedIn zijn ondertussen ook uitgebreid op de mobiele applicatie. Je kunt, naast het rechtstreeks maken van afspraken in je agenda, het delen van je locatie en versturen van documenten en andere bijlagen, gifjes, spraakberichten en foto’s (los of in een album), nu ook videoberichten sturen aan je connecties.

chat opties linkedin

Nieuwe lay-out LinkedIn app?

Het ziet er naar uit dat er een nieuwe lay-out voor de LinkedIn app aankomt, geheel in lijn met de (vernieuwde) desktopversie waarover ik al in het maandoverzicht van LinkedIn in mei berichtte. Wat zou dat fijn zijn! Dit screenshot heb ik op LinkedIn bij Andy Foote  gezien. Geen idee of deze wijziging ook daadwerkelijk doorgang vindt maar ik hoop van wel. Je hoeft dan bijvoorbeeld met je omslagfoto geen rekening meer te houden met het feit dat het er anders uitziet op de app.

 

nieuwe app profiel linkedin

bron: Andy Foote

Sollicitatievragen en -oefenen voor werkzoekenden

LinkedIn komt met een mooie functie voor werkzoekenden op zowel laptop als desktop (tabblad ‘Vacatures’. 54% heeft moeite met het aangaan van een sollicitatiegesprek en daarom gaat LinkedIn deze doelgroep helpen. Ze komt met korte video’s met tips  om je zo verder op weg te helpen goed je gesprek in te gaan.

solliciteren hulp linkedin

Bron: LinkedIn

Heb je een premium pakket voor werkzoekenden, dan krijg je ook de meest gestelde vragen van ervaren recruiters via video te zien en je krijgt later dit jaar zelfs de mogelijkheid om een sollicitatiegesprek te oefenen met behulp van een video. Recruiters zullen je dan voorzien van feedback. Let op: het is in eerste instantie alleen nog in het Engels beschikbaar.

solliciteren hulp linkedin

Bron: LinkedIn

Extra tabblad ‘Personen’ op de bedrijfspagina

Dit is mooi, je kunt nu op bedrijfspagina’s meer informatie opvragen over de medewerkers van het bedrijf. Klik op het tabblad ‘ Personen’ links en je ziet allerlei informatie gebaseerd op de ingevulde profielen. Krijg je gelijk een goed beeld en weet je of je er misschien wilt solliciteren bijvoorbeeld.

extra tab personen linkedin

Met de filters kun je snel en gemakkelijk de juiste personen eruit vissen.

tab personen linkedin filter

Optie om als beheerder connecties uit te nodigen tijdelijk verdwenen

In het maandoverzicht van mei schreef ik over de nieuwe optie dat je als beheerder van een bedrijfspagina ook je connecties kan uitnodigen. Deze optie is nu tijdelijk weer verwijderd door LinkedIn naar aanleiding van een stroom klachten van LinkedInleden. Helaas, want ik vond het wél een goede optie, maar het was natuurlijk niet de bedoeling klakkeloos je hele netwerk uit te nodigen en daarmee een hoop frustratie te veroorzaken. Het komt terug, maar hoe is nog even de vraag. In ieder geval met een opt-out regeling en wie weet dan ook een optie om er iets persoonlijks bij te schrijven of misschien dat je er maar een x aantal tegelijk kunt uitnodigen. Als ze dan ook nog laten zien wié je (nieuwe) volgers zijn is iedereen weer blij :)

Wordt vervolgd……

Eerdere overzichten LinkedIn updates 2019

Maandelijks maak ik een overzicht van alle ontwikkelingen op LinkedIn. Hier vind je ze overzichtelijk terug van het afgelopen jaar:

Wil je meer succes hebben met LinkedIn? Neem dan een workshop van socialmedia-expert Corinne Keijzer

Groei maximaal in zichtbaarheid en conversie

- Hoe komen we (meer) in beeld bij onze stakeholders, prospects en klanten?

- Hoe krijgen we meer volgers en hoe zetten we een eenvoudige contentstrategie op?

- Hoe zetten we contentmarketing goed in?

- Hoe enthousiasmeer ik mijn collega's om LinkedIn (nog) meer in te zetten?

Maximaal groeien in zichtbaarheid en volgers met je bedrijfspagina en de persoonlijke profielen van jou en je collega’s. Vanuit bekendheid doorpakken naar hogere conversie. Bekijk onze incompanytrainingen en -programma's en ga écht effectief aan de slag met LinkedIn.