De krant en het uitzendbureau waren voorheen de manieren bij uitstek om werknemers te werven. Tegenwoordig worden vacatures vrijwel allemaal online geplaatst. Om mee te draaien in de digitale wereld, heb je een sterk en professioneel cv nodig. Er zijn online handige cv formats om je op weg te helpen in je zoektocht naar een baan.

Ook de zoektocht van recruiters is veranderd. Hun passieve manier van werven heeft plaatsgemaakt voor een actievere aanpak: personeel wordt gevonden via social media-platformen. 

Welke social media-kanalen gebruiken recruiters het meest?

Recruiters zijn op vrijwel alle social media-kanalen te vinden. Waarom? Als je kandidaten actief wilt betrekken in het wervingproces zul je daar moeten zijn waar zij zich bevinden. Dit zijn voornamelijk:

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Ook andere platformen als YouTube, Instagram en Snapchat worden gebruikt door recruiters. Een dynamisch bedrijf dat op zoek is naar jonge pas afgestudeerde kandidaten zal hoogstwaarschijnlijk betere matches vinden op Instagram en Snapchat dan op LinkedIn.

Waarom vinden recruiters social media zo belangrijk?

Het gebruik van social media is gemeengoed geworden. Het zorgt ervoor dat recruiters het bereik van hun vacature enorm vergroten en proactief geschikte kandidaten kunnen zoeken.

Sterke online aanwezigheid

Het merendeel van de werkende bevolking bestaat uit millennials. Opgegroeid met internet en de digitale snelweg. Komen ze een bedrijf tegen met een aantrekkelijke online aanwezigheid, dan zullen ze eerder solliciteren op openstaande vacatures. Hoe sterker de online aanwezigheid van een organisatie, hoe meer gemotiveerde werknemers de organisatie aan zal trekken.

Sneller geschikte kandidaten vinden

Via social media vinden recruiters sneller de juiste kandidaat voor de job. Ze gaan op zoek naar online informatie om een idee te krijgen van de persoon achter het cv. Zijn niet alle vragen beantwoord? Direct een berichtje sturen via social media is dé manier om snel antwoorden te krijgen en een vacature te vervullen. 

3 social media sollicitatietips 

Om effectief gebruik te maken van social media tijdens je zoektocht naar een nieuwe functie is de eerste stap het maken van een social media-pagina met jouw uitgebreide levensloop.

Deel je cv via social media

Hoe je dit het beste kunt doen, hangt af van de functie waarop je solliciteert. Ben je bijvoorbeeld journalist en op zoek naar een nieuwe baan? Maak een eenvoudige website of blog met daarop al je geschreven artikelen. Een perfecte manier om jezelf te verkopen. Zoek je een baan in de marketingsector dan is een YouTube-video of een infographic een mooie manier om jezelf in de schijnwerpers te zetten.

Check je zoekresultaten

Google je naam en kijk hoe de zoekresultaten eruit zien. Niet blij met wat je tegenkomt over jezelf? Probeer onprofessionele informatie te verwijderen. Door zakelijke social media-profielen aan te maken met een professionele foto, bijvoorbeeld op LinkedIn, komt je naam hoger in de zoelresultaten en zakken ongewenste resultaten vanzelf naar beneden. 

Gebruik je echte naam

Een schermnaam kiezen voor je social media-accounts klinkt aanlokkelijk, maar door je echte naam te gebruiken zorg je ervoor dat je professioneel overkomt én dat recruiters je makkelijker kunnen vinden.

Dit artikel is geschreven door CV.nl.

CV.nl biedt werkzoekenden een handige tool om in 3 stappen een professioneel cv op te stellen. Naast het opstellen van cv’s is het ook mogelijk om overtuigende sollicitatiebrieven te genereren, ontvangen werkzoekenden bijpassende vacatures op basis van het opgestelde cv en is het mogelijk om sollicitaties met een begeleidende brief te versturen zodat exact bijgehouden kan worden of en wanneer een sollicitatie wordt geopend door een potentiële werkgever. Het doel van CV.nl is om het sollicitatieproces voor werkzoekenden eenvoudig te maken met de aangeboden tools.

Social media expert en trainer Corinne Keijzer

Meer succes met LinkedIn!

Wil je meer weten over LinkedIn en de mogelijkheden leren kennen?

- Bekijk ons trainingsaanbod op Digital Moves: https://www.digitalmoves.nl/trainingen-en-workshops/

- Vraag VRIJBLIJVEND een voorstel op maat: https://www.digitalmoves.nl/contact/

- Zelf leren via onze boeken op Some Bookshttps://www.somebooks.nl

- Leer wanneer jij wil met onze uitgebreide online video trainingen via onze Digital Moves Academy: https://www.digitalmoves-academy.nl/