Mijn top 5 favoriete Twitter tools

///Mijn top 5 favoriete Twitter tools

Mijn top 5 favoriete Twitter tools

Door |2019-03-08T12:39:22+00:00maandag 20 juni, 2011|BLOGS, Twitter|

Mensen om mij heen vragen me vaak welke tools ik gebruik voor Twitter. Lastige vraag aangezien er honderden (gratis of deels gratis) tools zijn. Er bestaan ook dure programma’s waar je heel veel geld voor moet betalen, bijvoorbeeld om statistieken te krijgen van al je buzz. Die bedragen lopen soms op tot wel duizenden euro’s per maand. Voordat je met zo’n duur bedrijf in zee gaat is het verstandig eerst uit te vinden wat je nodig hebt en wat er al aan gratis dergelijke tools bestaat of slechts een paar tientjes per jaar kost.

twitter tools
Hier komen 5 Twitter tools waar ik veel mee werk en die gratis zijn of aan te vullen voor een klein bedrag per jaar:

25-2-2019: Veel API’s zijn ingetrokken door Twitter, veel tooltjes werken daardoor niet meer. Daarom tel je er nog maar drie in dit blog, op dit moment van schrijven doen deze tools het nog.

Tweetdeck
Met stip op 1 staat bij mij Tweetdeck. Het is een programma dat je kunt downloaden, zowel voor pc als gsm, en maakt het mogelijk je tweets te ordenen en beheren in kolommen. Denk aan je mentions, je direct messages maar ook bijvoorbeeld de interessante hashtags die je wilt volgen. Is het lastig, op je werk bijvoorbeeld, iets te downloaden, dan is Hootsuite een goed alternatief. Dit is een programma wat online te gebruiken is en waar je niets voor hoeft te downloaden. Beide doen ongeveer het zelfde, het grootste verschil is dat bij Hootsuite de accounts in tabbladen achter elkaar staan en bij Tweetdeck alles naast elkaar.

Tweepi
Tweepi is een programma waarmee je gemakkelijk kan zien wie je ontvolgd heeft en welke tweeps jij nog niet volgt die jou wel volgen. Ook geeft het aan wie voor jou interessant is om te volgen op basis van gedeelde interesses en/of volgers. En wat te denken van mensen die je volgt maar die eigenlijk nooit iets tweeten? Deze kan je automatisch laten ontvolgen.

Socialmention
Benieuwd wat er allemaal gezegd wordt over jou of je bedrijf? Ga dan naar Socialmention. Vul hier het keyword in waar je geïnteresseerd in bent en zie wat daar allemaal over verschenen is op Twitter. Tevens zie je onder andere wie top users zijn, je top hashtags en top keywords. Ideaal om bijvoorbeeld je bedrijf te monitoren.

Zoals ik al aangaf, er zijn zovéél leuke gratis of bijna gratis tools te vinden. Dit is nog maar het topje van de ijsberg!

Woordenboek:
* Tweeten: berichten sturen
* Tweets: berichten die je verstuurt
* Tweeps: mensen die twitteren
* Mentions: berichten waarin je persoonlijk genoemd wordt
* Direct Messages: persoonlijke berichten die alleen jij kan lezen
* Keywords: zoekwoorden
* Hashtags: keywords op Twitter. Een Hashtag wordt voorafgegaan door een #
* Retweet: een bericht wat door iemand anders doorgestuurd wordt

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training' en in 2019 is zij opnieuw genomineerd én finaliste voor de FOTY awards van 2018. Neem contact op met Corinne.