Over Corinne Keijzer

linkedin expert Corinne Keijzer

Hoe het begon

Eind 2009 raakte ik door de crisis mijn baan kwijt. Ik schrok toen ik met solliciteren continu afgewezen werd met steeds weer dezelfde standaard brief of e-mail: “Hartelijk dank voor uw reactie. Wij hebben 350 sollicitaties ontvangen, onze keuze is niet op u gevallen. Wij wensen u veel succes verder.”  Ik kon me niet heugen dat ik vroeger zo vaak op deze manier afgewezen werd. Sterker nog, ik werd eigenlijk altíjd uitgenodigd. En zelfs dat gebeurde niet. Zoveel sollicitanten… Lang leve de crisis.

Netwerken

Ik besloot het over een andere boeg te gaan gooien. Mijn LinkedInprofiel bestond al een jaar maar stond nog in de beginnersfase.  Ik heb toen op aanraden van iemand mijn profiel volledig gerestaureerd. Door middel van het lezen van e-books en het volgen van webinars en seminars had ik al vrij snel een compleet profiel. “Netwerken” werd voor mij het keyword. Ik wilde men persoonlijk laten kennismaken met mij. En als ik niet werd uitgenodigd, dan maar op deze manier mijzelf promoten. Ik merkte al snel dat het effect had. Binnen korte tijd had ik twee freelance opdrachten te pakken, alleen al door een goed, duidelijk en vindbaar profiel en uitbreiding van mijn netwerk. Ik was op dat moment eigenlijk op zoek naar een vaste baan, maar ach, het was iets en ik kon aan de slag!

Offline met online combineren

Uiteraard rollen de freelance opdrachten niet zomaar elke dag binnen op deze manier. Dat zou een te mooi beeld geven van de werkelijkheid. Ik heb meer stappen ondernomen die ook werkten. Ik ben naar netwerkborrels gegaan, evenementen, bijeenkomsten. Ik wilde mensen ontmoeten en proberen op die manier contact te krijgen met de juiste personen. Offline met online combineren. Als je achterover leunt gebeurt er namelijk niets, ook al heb je nog zo’n mooi opgetuigd profiel. Ik opende een Facebookpagina en ging Twitter ook zakelijk steeds meer inzetten en gebruiken. Al snel zag ik de vele mogelijkheden van deze sociale netwerken.

LinkedIn groepen

Binnen de Linkedingroepen raakte ik aan de praat met mensen. Ik kwam op een gegeven moment in een groep waarin mensen aangaven te willen linken met onbekenden. Ik was tot dan toe er stellig van overtuigd dat ik enkel bekenden in mijn netwerk wilde. Ondertussen weet ik wel beter….

Bewijs geleverd

Ik ben een ochtendje aan de slag gegaan, heb mensen uit die groep benaderd met een persoonlijk berichtje. “Ik wil graag met je linken, wie weet kunnen we elkaar eens ergens mee van dienst zijn. Hartelijke groet, Corinne  P.s: ik zoek werk in de communicatie en/of online marketing. Mocht je iets voor me weten, dan hoor ik dat graag!”. Na die ochtend ben ik maar liefst zeven keer benaderd. Ik heb vijf afspraken gemaakt en kon uiteindelijk bij vier bedrijven aan de slag. Voor mij was het bewijs geleverd: persoonlijk netwerken werkt!

Nerd met social skills

Het is daarna heel snel gegaan. Aangezien ik hobbymatig toch al veel op het net zat, en later de social media, zat (ik geef toe, ik ben eigenlijk gewoon een nerd met social skills ;) ), en mijn hart en opleiding al langer in het online marketing- en communicatie vak lag, heb ik daar mijn werk van gemaakt. Hyves, Linkedin, Facebook, Twitter, ik was toch al overal te vinden. Ondertussen heb ik Linkedin, Facebook en Twitter zo eigen gemaakt, dat ze nog maar weinig geheimen hebben voor mij. Het strategische vlak sluit mooi aan op al mijn opgedane ervaring bij de vele bedrijven waar ik ondertussen werkzaam bij ben geweest, in loondienst of als freelancer.

Opdrachtgevers en klanten tot nu toe

In de loop der jaren heb ik vele mooie merken en bedrijven mogen dienen, van zzp’er tot corporate, van overheid tot onderwijs en van goede doelen tot aan tv-programma’s. Het geven van sprekersessies en ook het opleiden op gebied van Facebook, Twitter en LinkedIn van vele individuele personen en personeel binnen onder andere:

Samsung, VU Amsterdam, HAK, AJAX, UvU, Grant Thornton, de Kamer van Koophandel, Portaal, Nationale Ombudsman, expert, Randstad, Politie NL en de Politie Academy, vele goede doelen zoals het KWF, Wereldnatuurfonds en de KNRM, Fiscount, RICOH, Volvo, ABN AMRO, Rijksmuseum, Toyota dealers, Vattenfall, Holland Casino, De Nederlandse Ambassade in Marokko, Ministerie van Buitenlandse Zaken, ASN Bank, hogescholen InHolland, a.s.r., Delta Lloyd, KNRM, Dr Oetker, Koopmans, Ordina, Bruynzeel Keukens, UWV, Enexis, Portaal, Rabobank, Amstelring, Everaert Advocaten, RIVM, vele gemeenten, ministeries, waterschappen, provinciehuizen, Hoogheemraadschappen en tv programma’s zoals KRO Spoorloos.

Ook door en voor LinkedIn zelf word ik vaak benaderd. Van het geven van workshops voor hun klanten tot het geven van een lezing op een van hun evenementen.

referenties Corinne Keijzer

Maar ook mijn freelance werkzaamheden voor langere tijd, voor opdrachtgevers als VolkerRailgemeente ArnhemRijkswaterstaatGemeente Utrecht, Delta Lloyd BeFrank, PON Leusden (Volkswagen, Porsche, Audi, SEAT & Skoda) en twee jaar voor Louwman & Parqui, importeur van Toyota en Lexus waar ik beide Facebookpagina’s voor opgezet heb en verantwoordelijkheid droeg voor alles wat daar mee te maken had, inclusief strategie en webcare. Tevens heb ik de dealers en medewerkers naar een hoger niveau getild omtrent Facebook, Twitter en LinkedIn. Daarnaast heb ik honderden zzp’ers, mkb’ers en werkzoekenden ook op weg geholpen in het web van sociale media.

Voor referenties verwijs ik graag naar de reviews op Google, mijn LinkedInprofiel of Ratecard waar klanten me gemiddeld een cijfer van 9.5 geven en een NPS van 87.

Wat ik nu doe….

Ik  geef advies, trainingen, workshops en sprekersessies op gebied van social media en met name Linkedin. Ik heb me gespecialiseerd in LinkedIn Marketing, contentcreatie, employee advocacy, personal branding, social selling, adverteren en het communiceren vanuit de bedrijfspagina. Trainen en spreken doe ik vooral vanuit mijn bedrijf Digital Moves maar ook ben ik docente voor opleidingscentra Beeckestijn en NIMA.

Door LinkedIn Benelux ben ik in 2017 benoemd tot officieel erkend ambassadeur en mag ik regelmatig met de ontwikkelaars om de tafel om te sparren over de werking van de tool. Heel fijn, ook omdat je alles direct met de bron kan checken.

Daarnaast schrijf ik met regelmaat educatieve artikelen voor mijn eigen site en digitale marketing blogs voor Marketingfacts en geef ik lezingen op congressen, evenementen en bij verenigingen. Ik heb ondertussen meerdere succesvolle boeken en e-books geschreven:

Winnaar FOTY-award ‘beste zzp’er in de categorie ‘Coaching en training”

In 2017 heeft een vakjury me uitgroepen tot beste zzp’er in de categorie ‘Coaching en Training’. Een meerkoppige vakjury uit diverse branches heeft dit beoordeeld op basis van mijn werkzaamheden, mijn referenties en een videopitch. Begin 2019 ben ik weer genomineerd en kwam ik in de top 5 terecht.

zzp'er van het jaarWat kan ik voor jou of je organisatie betekenen?

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan binnen het bedrijfsleven, en vele trainingen, workshops, lezingen en inspiratiesessies gegeven. Van privé-begeleiding tot het trainen van kleine groepen tot grote zalen met tweehonderd man. Door de praktijk met de theorie te combineren blijf ik scherp en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ik vind dat een enorm groot voordeel.  Daarnaast heb ik ruimte om je bij te staan in workshops, cursussen, coaching- en begeleiding sessies en kun je me inschakelen voor consultancy op dit gebied. Het enige wat je hoeft te doen is me je wensen te mailen en ik stuur je vrijblijvend een op maat gemaakt voorstel.

Digital Moves

Op 1 februari 2018 heb ik een nieuwe bedrijfsnaam en website gelanceerd, Digital MovesNa 8 jaar lang gebouwd te hebben aan een bedrijf onder mijn eigen naam, vond ik dat ik mijn bedrijfsnaam maar eens moest aanpassen. Ik doe het namelijk allang niet meer alleen! En ja, ik weet het, Albert Heijn is ook allang niet meer alleen, maar toch… ;) Daarnaast wilde ik graag een naam die meer de lading dekt in datgene wat we doen. En een internationale naam, want ook bedrijven in het buitenland weten onze diensten steeds vaker te vinden.

Maarreh, wie zijn ‘wij’ dan eigenlijk? Goede vraag! Dat zijn een aantal zzp’ers… en ik. Allemaal specialisten die graag samenwerken en de krachten bundelen om klanten nog beter van dienst te zijn. Je vindt ze allemaal terug op de website van Digital Moves. En uiteraard Sanne van der Velden, onze virtual assistent topper en spil in het web die zorgt voor alle communicatie en afhandeling van mail, aanvragen en  informatievoorziening vanuit Digital Moves. 

Ik geloof namelijk in verbinding en krachten bundelen. Iedere zzp’er heeft zijn of haar eigen expertise. En soms delen we die expertise, maar dat is juist fijn, dan hebben we gelijk ook mooie sparringpartners aan elkaar. Daarom ook de slogan: ‘We are social’.  Eind 2018 is de Digital Moves Academy ontstaan waarop je in een geheel eigen omgeving online video trainingen kunt volgen. digital moves