Facebook blijft zich lekker verder ontwikkelen. Zojuist zag ik op mijn Facebook pagina de melding verschijnen met het verzoek of ik “Reacties inschakelen” wil accepteren. Wat houdt dat in? Je kunt zo heel eenvoudig in een post op iemand zijn reactie reageren, in plaats van “ergens in de (soms ellenlange) draad reacties”. Handig als je veel reacties krijgt op een post en je wilt per persoon een antwoord geven. Nu is dat uiteraard goed op te lossen met tags, maar dat hoeft dus niet meer. Lees in deze blog hoe dit werkt en hoe je de instelling werkend maakt na acceptatie.

Accepteren “reactielinks”

Vandaag of morgen krijg jij waarschijnlijk ook het verzoek van Facebook om reactielinks te accepteren. Ik heb ervoor gekozen dit te doen, vind het namelijk heel prettig dat ik niet meer iedereen hoef te taggen in een reactie onder een post, maar nu rechtstreeks aan diegene een antwoord kan geven.

reacties toevoegen facebook

 

 

 

 


Geaccepteerd, maar ik zie geen verandering

Heb je het verzoek geaccepteerd en zie je geen verandering? Doe dan het volgende:

Scroll naar boven op je pagina en kies voor “pagina bewerken”. Vervolgens kies je voor “toestemmingen beheren”.
reacties toevoegen facebook

 

 

 

 

 

 

Vervolgens kies je in het verschenen tabblad op het vinkje bij “reacties”, bijna onderaan. Vergeet niet daarna de wijzigingen op te slaan.
reactielinks facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu zie je als het goed is bij iedere geplaatste reactie onder posts, de mogelijkheid om direct op die reactie te reageren:

reacties toevoegen facebook