Op 6 juni 2012 is door Linkedin bekend gemaakt dat er 6.5 miljoen wachtwoorden op straat zijn komen te liggen. Nu zijn er wereldwijd zo’n 150 miljoen accounts, dus de kans is klein dat jouw account gehackt is, maar toch… geen prettige gedachte dat iemand bij jouw gegevens kan. In deze blog leg ik uit hoe je je wachtwoord kan aanpassen en ook hoe je kan testen of jouw wachtwoord gelekt is gisteren.

Mocht jouw wachtwoord bij de ongelukkige 6.5 miljoen zitten, dan ontvang je sowieso een mailtje van Linkedin en is je profiel ondertussen geblokkeerd. Wil je dit toch zelf controleren, dan kan je op deze site checken of je password inderdaad bij de 6.5 miljoen gehackte wachtwoorden hoort. Vul in het aangegeven veld je wachtwoord in en je ziet direct resultaat.

linkedin wachtwoord controleren

Is er niets aan de hand dan wordt dit direct weergegeven.

Wil je voor de zekerheid toch je wachtwoord aanpassen?
Dan doe je dat via je instellingen. Deze vind je rechtsboven in je Linkedin profiel onder je naam.

wachtwoord linkedin aanpassen

Je kiest voor het tabblad “Account” en daarna voor “Change password” of “verander wachtwoord” voor de Nederlandse versie.

linkedin wachtwoord aanpassen

linkedin wachtwoord veranderen

Vul bij “old password” je huidige wachtwoord in en bij “new password” je nieuwe wachtwoord. Deze laatste vul je nog een keer in in het derde veld “confirm new password”. Klik tot slot op “change password” en klaar ben je.

Vond je deze blog nuttig? Klik dan op de G+1 hieronder. Verspreiden van deze blog is absoluut toegestaan! :D