Weer een nieuwe optie erbij op je Facebookpagina! Heel handig, ik had het moeten hebben toen ik vorige maand in Nieuw Zeeland zat, een automatisch antwoord op je privéberichten. Een soort afwezigheidsassistent dus, door Facebook “Expresreacties” genoemd. Heel gemakkelijk in te stellen, lees maar even mee.

Expresreactie vooral voor zzp’ers en mkb handig

Als je even geen tijd hebt om je privéberichten op Facebook te beantwoorden, vooral als zzp’er of in vakantietijd als de winkel dicht is bijvoorbeeld, dan is het niet prettig dat mensen lang moeten wachten op hun antwoord zonder dat ze weten waarom. Vanaf nu kun je een automatisch antwoord instellen dat mensen ontvangen als ze je een privéberichtje sturen: de expresreactie

Hoe kan iemand een privébericht sturen

Je moet voor de optie van het automatische bericht uiteraard wel de instelling zo hebben staan dat je ook privéberichten kunt ontvangen. Dit doe je in je instellingen onder “Algemeen” en vervolgens klik je op “Bewerken” bij “Berichten”.

afwezigheidsassistent Facebook

Klik het vinkje aan en voila, je geeft nu mensen de kans je een privébericht te sturen op je Facebookpagina.

afwezigheidsassistent Facebook

Zo zien anderen op jouw pagina vervolgens de optie om je een privébericht te sturen.

afwezigheidsassistent Facebook

Instellen automatische antwoord op privébericht

Het automatische antwoord op het privébericht, oftewel de “Expresreactie”, stel je nu in door naar je instellingen te gaan en te kiezen voor “Berichten”. Vink eerst “Inschakelen Expersreacties” aan. Nu kun je zelf een tekstje van maximaal 250 tekens invoeren dat mensen krijgen te zien als ze je een privébericht sturen.

afwezigheidsassistent Facebook

Wil je je berichtje personaliseren, bijvoorbeeld door de voornaam van de zender in de aanhef te zetten, dan kun je kiezen voor “Personalisatie toevoegen”.

afwezigheidsassistent Facebook

Het komt er dan zo uit te zien. In dit geval pakt Facebook mijn eigen naam. Dit verandert in de naam van de zender op het moment dat je antwoord naar hem toe verstuurd wordt.   afwezigheidsassistent Facebook

Vergeet niet op te slaan na je aanpassingen. Nu krijgt degene die jou een berichtje stuurt direct dit antwoord terug.

afwezigheidsassistent Facebook