Je zit achter je pc en nietsvermoedend krijg je een bericht. Een nieuwe volger op Twitter. Nieuwsgierig als je bent ga je direct kijken en ziet een profielfoto…. van een ei. De neiging om het profiel gelijk weg te klikken stel je nog even uit en je checkt zijn of haar bio. De naam zegt je niets, de bio is leeg. Terugvolgen of niet? “Nee” zeg ik zelf.

Volgen, gevolgde, gevolgd
Volgen, ontvolgen, terugvolgen, je kan overal een eigen strategie aanhangen. Iedereen bepaalt hierin zijn eigen regels. Dat is het mooie van Twitter. Maar wil je serieus genomen worden dan is het toch raadzaam een aantal zaken goed op orde te hebben. Je profiel is je visitekaartje dus zorg in ieder geval dat je de volgende zaken goed voor elkaar hebt en de volgers zullen vanzelf komen.

8 Simpele basis tips voor het krijgen van meer volgers:

* Een eerste indruk maak je maar één keer. Plaats dus een goede/leuke/mooie/grappige foto van jezelf (dus niet van je kind of hond) of als je een zakelijk account beheert, het bedrijfslogo.
* Ook een ingevulde biografie hoort daarbij. Je stelt je als het ware voor, denk dus goed na over hoe je wilt dat je eerste indruk is qua tekst. Bedenk dat er volgers zijn die op die woorden die jij gebruikt zoeken en je daarom kunnen gaan volgen.
* Haal het beveiligingsslot van je account af als je wil dat mensen je gaan volgen, het kan anders een drempel opwerpen op de follow knop te drukken.
* Met de tweets die je schrijft trek je een bepaald publiek aan. Denk na over je doelgroep en richt je tweets daarop in.
* Probeer niet interessant te doen door constant alleen tweets te zenden. Het gaat juist om de interactie. Je volgers bombarderen met boodschappen hoe interessant. Daarom heet het ook “Social Media”.
jij of je bedrijf wel niet zijn zal niet veel nieuwe volgers opleveren en alleen maar leiden tot afhaken van volgers.
* Maak gebruik van de Retweet functie. Als je mensen helpt zal je zien dat ze jou ook gaan helpen.
* Zorg voor een gezonde balans tussen werk en privé tweets. Je bent een persoon dus het is juist leuk als je af en toe ook over je zelf tweet en niet alleen over werk.
* Stuur geen automatische Direct Messages op het moment dat iemand je volgt. Het komt over alsof je geen zin hebt zelf moeite te doen te groeten.

Help, ik word gevolgd!
Maak je verder niet druk om wie jou volgt. Tweeps haken vanzelf weer af als ze je niet boeiend genoeg vinden. Wordt iemand vervelend, dan kan je altijd nog de “Block” knop gebruiken. Gebruik deze ook vooral ook op het moment dat iemand je een spam bericht stuurt, deze worden door Twitter uiteindelijk vanzelf verwijderd.

Nog aanvullingen? Feel free om ze hieronder aan te geven!

Follow

Woordenboek:
– Tweets: de berichten die je twittert
– Tweeps: twitteraars
– Retweet: doorgestuurd bericht
– Direct Messages (DM’s): privé berichten die alleen jij kan lezen
– Bio: het tekstvak in je profiel waarin je vermeldt wie je bent, wat je doet of andere zaken.
– Block knop: button waarmee je voorkomt dat iemand nog op je profiel kan kijken.