To follow or to unfollow

///To follow or to unfollow

To follow or to unfollow

Door |2018-03-28T13:51:11+00:00donderdag 9 juni, 2011|BLOGS, Twitter|

Je zit achter je pc en nietsvermoedend krijg je een bericht. Een nieuwe volger op Twitter. Nieuwsgierig als je bent ga je direct kijken en ziet een profielfoto…. van een ei. De neiging om het profiel gelijk weg te klikken stel je nog even uit en je checkt zijn of haar bio. De naam zegt je niets, de bio is leeg. Terugvolgen of niet? “Nee” zeg ik zelf.

Volgen, gevolgde, gevolgd
Volgen, ontvolgen, terugvolgen, je kan overal een eigen strategie aanhangen. Iedereen bepaalt hierin zijn eigen regels. Dat is het mooie van Twitter. Maar wil je serieus genomen worden dan is het toch raadzaam een aantal zaken goed op orde te hebben. Je profiel is je visitekaartje dus zorg in ieder geval dat je de volgende zaken goed voor elkaar hebt en de volgers zullen vanzelf komen.

8 Simpele basis tips voor het krijgen van meer volgers:

* Een eerste indruk maak je maar één keer. Plaats dus een goede/leuke/mooie/grappige foto van jezelf (dus niet van je kind of hond) of als je een zakelijk account beheert, het bedrijfslogo.
* Ook een ingevulde biografie hoort daarbij. Je stelt je als het ware voor, denk dus goed na over hoe je wilt dat je eerste indruk is qua tekst. Bedenk dat er volgers zijn die op die woorden die jij gebruikt zoeken en je daarom kunnen gaan volgen.
* Haal het beveiligingsslot van je account af als je wil dat mensen je gaan volgen, het kan anders een drempel opwerpen op de follow knop te drukken.
* Met de tweets die je schrijft trek je een bepaald publiek aan. Denk na over je doelgroep en richt je tweets daarop in.
* Probeer niet interessant te doen door constant alleen tweets te zenden. Het gaat juist om de interactie. Je volgers bombarderen met boodschappen hoe interessant. Daarom heet het ook “Social Media”.
jij of je bedrijf wel niet zijn zal niet veel nieuwe volgers opleveren en alleen maar leiden tot afhaken van volgers.
* Maak gebruik van de Retweet functie. Als je mensen helpt zal je zien dat ze jou ook gaan helpen.
* Zorg voor een gezonde balans tussen werk en privé tweets. Je bent een persoon dus het is juist leuk als je af en toe ook over je zelf tweet en niet alleen over werk.
* Stuur geen automatische Direct Messages op het moment dat iemand je volgt. Het komt over alsof je geen zin hebt zelf moeite te doen te groeten.

Help, ik word gevolgd!
Maak je verder niet druk om wie jou volgt. Tweeps haken vanzelf weer af als ze je niet boeiend genoeg vinden. Wordt iemand vervelend, dan kan je altijd nog de “Block” knop gebruiken. Gebruik deze ook vooral ook op het moment dat iemand je een spam bericht stuurt, deze worden door Twitter uiteindelijk vanzelf verwijderd.

Nog aanvullingen? Feel free om ze hieronder aan te geven!

Follow

Woordenboek:
– Tweets: de berichten die je twittert
– Tweeps: twitteraars
– Retweet: doorgestuurd bericht
– Direct Messages (DM’s): privé berichten die alleen jij kan lezen
– Bio: het tekstvak in je profiel waarin je vermeldt wie je bent, wat je doet of andere zaken.
– Block knop: button waarmee je voorkomt dat iemand nog op je profiel kan kijken.

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training' en in 2019 is zij opnieuw genomineerd én finaliste voor de FOTY awards van 2018. Neem contact op met Corinne.

4 Comments

 1. Miriam Mars 9 juni 2011 at 08:13

  Ook ik hoorde gisteren tijdens mijn Social Media training dat je laatste tien laatste tweets op 2 staan als het gaat om nieuwe volgers.Leulke blog Corinne. Ga hem retweeten. (Ik schrijf dit via mijn BB en met een leesbrilletje dat me hoofdpijn bezorgt…schrijffouten? Forgive me)

 2. Marianne 9 juni 2011 at 08:02

  Hahaha vandaar dat jij mij niet volgt! *grinn* Maar weet je Co, er zijn serieus nog steeds mensen die NIET weten hoe twitter werkt en die rustig aan alles moeten gaan ontdekken..
  Persoonlijk was ik was dus al errrrg blij dat ik een foto heb geplaatst ipv het door jou zo gehate ei! 😀
  De rest komt vast nog wel, als ik er de tijd voor kan vinden 😉

 3. Corinne 9 juni 2011 at 07:53

  Is zo Nicolette, alleen volgen mensen je de hele dag door dus als jij bijvoorbeeld net mee zit te twitteren met een tv programma (zeg, #DWDD ofzo) dan heb je al snel 10 tweets die niet zo interessant zijn misschien voor volgers. Er zijn overigens leuke tools om te checken wanneer je het beste kan twitteren (Whentotweet bijv.). Op die momenten zou ik dan ook vooral zorgen voor leuke/interessante tweets!

 4. Nicolette 9 juni 2011 at 07:27

  Ik weet er ook 1: Als mensen besluiten je te volgen, kijken ze vaak naar je laatste tien tweets. Zorg dat deze dan voldoende interessant zijn.

Laat een reactie achter

Anti-spam: *