Wist je dat…. Google nog veel meer leuke, nuttige applicaties heeft behalve de zoekmachine functie en Google Plus? En wist je dat je daar zowel zakelijk als privé heel veel voordelen aan zitten? Van de week kreeg ik via een van mijn opdrachtgevers, waar ik tijdelijk de online marketing werkzaamheden voor uitvoer, een training aangeboden in het gebruik van de Google apps.

google apps

Ik ben in veel dingen redelijk modern en ga graag mee met de tijd maar op de een of andere manier doe ik ook niet snel en gemakkelijk afstand van programma’s of applicaties als ik er al een tijd mee werk. Lekker vertrouwd. We zijn natuurlijk ook gewoonte mensen dus niet zo gek.

Toch was ik de afgelopen tijd al een aantal keren in aanraking gekomen met sommige programma’s van Google en was ik heel benieuwd hoe ze nou precies werkten. Ik wil altijd graag het naadje van de kous weten en vind het heerlijk om programma’s zo snel mogelijk “eigen” te maken. Erg fijn dus dat er iemand kwam om dat allemaal eens haarfijn uit te leggen. Ik wil jullie dan ook graag laten meedelen in mijn enthousiasme en geef bij deze een korte uitleg over de verschillende mogelijkheden en hun grootste voordeel: Gmail, Google Chat, Google Docs, Google Agenda- en tasks.

GMail: ik denk dat dit, op de zoekmachine na, het meest bekende programma is van Google. Hiermee kan je mailen maar let op, het werkt anders dan de andere mailapplicaties zoals bijvoorbeeld Microsoft. Google heeft namelijk ook in Gmail zijn ingenieuze manier van zoeken geïntegreerd en in plaats van je box te vullen met talloze mappen kan je labels hangen aan je e-mails. Even wennen, maar het werkt fantastisch en scheelt een hoop tijd in het zoeken naar (oude) mail.

Google Chat: krijg je een mailtje en zie je dat diegene “aanwezig” is in de chatfunctie, dan kan je direct contact opnemen. Dit scheelt mailen en de conversatie wordt ook nog eens vastgelegd in het archief bij de rest van de mails die betrekking hebben op het zelfde onderwerp. Ook hier wordt dus gebruik gemaakt van de labels en de zoekfunctie. Tevens is het mogelijk om te videochatten. Handig als je even overleg wilt met iemand op afstand.

Google Docs: Je herkent het waarschijnlijk wel, je werkt in een document met meerder mensen. Tegen de tijd dat anderen de aanpassingen hebben gemaakt zijn er verschillende versies in omloop en weet niemand meer wat recent is en wat niet. In dit programma heb je daar geen last meer van. Je kan docs opslaan maar ook delen en direct erin werken. Alles wordt real-time verwerkt dus geen verwarring meer onderling. Converteer je het naar de google versie van bijvoorbeeld Word of Excel? Dan kost het je ook geen ruimte en kan je zoveel opslaan als je zelf wilt.

Google Agenda + Tasks: Met de agenda kan je altijd en overal direct zien wat je afspraken zijn. Zowel op je Iphone, je laptop als op je computer wordt alles direct real-time bijgewerkt. Ook kan je je agenda delen of kan je meerdere agenda’s beheren. Handig voor jou en je partner of je collega’s.
Google Tasks zijn handig om je taken in te zetten en ze een afloopdatum mee te geven wanneer ze afgehandeld moeten zijn.

Alle applicaties heb ik in 1 oogopslag paraat op mijn Gmail pagina, dit kan je namelijk zelf instellen. Dit scheelt een hoop heen en weer schakelen tussen diverse programma’s op je computer of laptop. Ik moet zeggen, naast Google Plus ben ik ook steeds meer fan van de Google apps. Echte nadelen heb ik nog niet gevonden, al zullen die er ongetwijfeld zijn.

Mocht iemand meer willen weten over de Google apps, stuur mij dan een mail.
Ik breng je dan graag in contact met mijn contactpersoon!