Abonnees op Facebook

///Abonnees op Facebook

Abonnees op Facebook

Door |2018-03-28T13:51:11+00:00woensdag 5 oktober, 2011|BLOGS, Facebook|

Sinds kort heeft Facebook een nieuwe functie toegevoegd: de abonnee button. Hiermee kan je je abonneren op iemand anders zijn updates. En uiteraard kan jij daarmee dus anderen ook toegang geven tot het lezen van jouw updates. Niets nieuws zou je denken, je ziet toch al de updates van je vrienden? Het nieuwe eraan is dat je nu ook updates kunt volgen van mensen die je niét in je vriendenlijst hebt staan. Er moet echter wel een instellingen bewerkt zijn om hiervoor toestemming te geven. Hoe dit werkt leg ik in deze blog uit.

Abonnees al toegestaan
Vraag je zelf ten eerste af of je wilt dat anderen eventuele updates van jou kunnen zien. Wil je dit helemaal niet, dan is het verstandig dit ook zo in te stellen.
Bekijk eerst hoe je instellingen staan door in je profiel in de linker kantlijn te klikken op “abonnees”. Zie je dit niet staan? Lees dan verder bij “nog geen abonnees toegestaan”.
facebook subscribe

Is bij jou ingesteld dat je “abonnees” toelaat dan kan je dat eventueel aanpassen in de instellingen en op “uit” zetten. Ga rechtsboven naar instellingen bewerken:
subscribe facebook
facebook subscribe

Nog geen abonnees toegestaan
Staat deze al ingesteld op “uit” dan kan je deze op “aan” zetten door in het menu links van je profiel op “abonneren” te klikken.
subscribe facebook
en daarna kies je eventueel voor “abonnees toestaan”
subscribe facebook

Jij blijft de baas
Op het moment dat je instelt dat niet-vrienden updates van jou mogen zien, dan kun je zelf altijd bepalen wélke updates ze mogen zien. Als je iets plaatst klik je op het keuze-menu en kiest wie het mag zien:
facebook subscribe

Mocht je vandaag of morgen dus een bericht krijgen van Facebook of je een “subscribe” button op je profiel wilt, lees dan bovenstaande goed door en bedenk of je derden wil laten delen in jouw persoonlijke informatie. Succes!

Vond je deze blog nuttig? Klik dan op de +1 knop hieronder. Dank je wel 🙂

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training'. Neem contact op met Corinne.

8 Comments

 1. Jennecy 6 oktober 2011 at 15:47

  Hallo

  Ik had zonet wat zitten prutsen op facebook en heb per ongeluk op de pagina van mijn vriend iets aangeduid met dat abonnementengedoe. Met als resultaat dat hij op mijn profiel alleen nog maar de dingen kan zien die wat met ons twee te maken hebben. Hoe maak ik dit ongedaan???????????????

  Alvast bedankt voor het antwoord!

 2. Corinne 6 oktober 2011 at 19:59

  als je rechtsbovenin, naast startpagina, het menu uitklapt zie je privacy instellingen staan. Staat die nog op vrienden? Of heb je per ongeluk op aangepast gezet?

 3. […] Wil je meer uitgebreide informatie over abonnees op Facebook lees dan deze blog. […]

 4. […] lijsten maken Ten eerste kan je zelf lijsten samenstellen. We hebben al de optie abonneren, maar nu heb je de mogelijkheid al deze mensen of bedrijven met dezelfde interesse, producten of […]

 5. Derknderen Charles 10 april 2012 at 23:22

  ik sta te springen om zo vlug mogelijk de tijdlijn te bekomen moeten we nu echt zo lang wachten? Ook al ga ik bij een vriend met detijdlijk toch krijg ik geen goenaanmelding. Ik word gek van het wachten of moet ik een volledige nieuwe account aanmaken?
  Graag vlug een antwoord aub
  Mvg,
  Charles

 6. Derknderen Charles 10 april 2012 at 23:23

  ik sta te springen om zo vlug mogelijk de tijdlijn te bekomen moeten we nu echt zo lang wachten? Ook al ga ik bij een vriend met de tijdlijk toch krijg ik geen groenaanmelding. Ik word gek van het wachten of moet ik een volledige nieuwe account aanmaken?
  Graag vlug een antwoord aub
  Mvg,
  Charles

 7. Johan 24 april 2012 at 06:01

  Als je geblokt wordt door iemand, wordt je dan automatisch abonnee van
  die persoon?

  Gr.

 8. Eva 6 april 2013 at 09:05

  Als je iemand toevoegd en diegene heeft je nog niet geaccepteerd, dan word je ook automatisch abbonee van diegene. Tenzij diegene het heeft toegstaan om abbonees te hebben. 🙂

Laat een reactie achter

Anti-spam: *