Mention, Reply en Direct Message

///Mention, Reply en Direct Message

Mention, Reply en Direct Message

Door |2018-03-28T13:51:11+00:00donderdag 24 november, 2011|BLOGS, Twitter|

Op Twitter heb je te maken met de termen “reply”, “mention” en “direct message”. Ze lijken het zelfde doel te hebben maar niks is minder waar. In deze blog een uitleg wat het verschil is tussen deze drie.

twitter mention

Reply

Een reply is wanneer je iemand bij de naam noemt aan het begin van een tweet. Bijvoorbeeld:
@Tonbrinkman heb jij het stuk nog gelezen dat ik je toegestuurd heb.
@rooddraakje dank je wel voor je tips, ik zal ze doornemen!

Mention

Een mention is wanneer je iemand noemt in je tweet, overal in de zin, maar niet aan het begin. Bijvoorbeeld:
Ik ga vanavond uit eten met @tonykoeleman in Amsterdam.
Een echte aanrader om te volgen is @aschrama72 Zij weet heel veel van sales.

Direct Message (DM)

Een Direct Message is een persoonlijk bericht. Je doet dit door een D of d voor zijn of haar naam te zetten. Bijvoorbeeld:
D Rikkeijzer kan je mij je telefoonnummer sturen, dan bel ik je even.
D bubbelevents ik zag je vacature, graag wil ik solliciteren. Waar kan ik terecht?

Het verschil

Het grootste verschil zit in degenen die meelezen.
Een reply wordt alleen maar gezien door jouzelf, de ontvanger en de tweeps die jullie beide volgen.
Een mention wordt gezien door jouzelf, de ontvanger én al je volgers.
Een Direct Message wordt alleen gelezen en gezien door jou en de ontvanger.

Kort samengevat

Het moge duidelijk zijn, een Direct Message stuur je alleen als je niet wilt dat anderen meelezen. Dit zijn persoonlijke berichten en het is dan ook not done deze in de openbare Twitterruimte te retweeten of te beantwoorden. Overigens kan je een Direct Message alleen sturen als de ander je volgt.

Een reply gebruik je bij het antwoorden aan iemand of je wilt iemand persoonlijk aanspreken. Het is geen geheim wat je tweet dus anders dan een DM doe je dit in de openheid. Ook is de ontvanger in de gelegenheid dit bericht te Retweeten.

Een mention gebruik je bij het aanbevelen van iemand, het noemen van iemand als je wilt dat anderen dat ook zien. Je nodigt eigenlijk als het ware andere tweeps ook uit om te reageren.

Extra tip:

Wil je iemand een reply sturen maar wil je wel graag dat iedereen die jou volgt toch mee kan lezen? Zet er dan een teken voor. Het maakt niet uit wat je er voor zet, een komma, een punt of iets anders, op deze manier maak je er eigenlijk een Mention van.

Vond je deze blog nuttig? Klik dan op de +1 knop hieronder. Dank je wel 🙂

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training' en in 2019 is zij opnieuw genomineerd én finaliste voor de FOTY awards van 2018. Neem contact op met Corinne.

Laat een reactie achter

Anti-spam: *