Sinds kort biedt Facebook een nieuw uiterlijk van je profiel, de zogenaamde timeline oftewel, tijdlijn. Deze tijdlijn geeft een kaft weer, je profielfoto en daaronder een heuse tijdlijn van je leven. Alles wat je op je profiel zet kan je een jaartal meegeven en zo krijg je een overzicht van hoe je leven eruit ziet of zag. Een soort fotoalbum dus. Hoe kom je nu aan zo’n tijdlijn? Facebook zet ze niet automatisch om, maar je kan het wel zelf al aanvragen. Hier volgt in 3 stappen hoe je dat moet doen. Maar let op: Eenmaal omgezet kan je niet meer terug!

UPDATE 13 maart: Ik krijg heel veel vragen van mensen die de tijdlijn niet (meer) kunnen omzetten. Op dit moment is Facebook bezig iedereen automatisch om te zetten. Voor de bedrijfspagina’s ligt de deadline op 30 maart.
Nog even geduld dus, de tijdlijn komt vanzelf!


Stap 1

Zoek iemand op in je vriendenlijst die de nieuwe tijdlijn al heeft. Vervolgens scroll je helemaal naar boven en zie je een blokje met “meer informatie”. Daar klik je op.

nieuwe timeline facebook

Stap 2

Vervolgens kom je in een rondleiding terecht over de timeline. Neem de moeite deze door te nemen, of niet.
timeline facebook

Stap 3

Tot slot scroll je helemaal door naar onder en daar zie je links een vakje met “tijdlijn gaan gebruiken”. Klik daarop en je komt in de nieuwe tijdlijn terecht. Je krijgt 7 dagen de tijd om te testen. Dat wil zeggen dat je binnen 7 dagen de tijd hebt om je tijdlijn in te richten, daarna zet Facebook hem zelf automatisch om.

timeline facebook

Er komt een dag dat iedereen automatisch overgaat op de nieuwe tijdlijn. Deze datum is bij mij op dit moment nog onbekend.

Veel succes en plezier met je nieuwe Facebookpagina!