Twitter filter instellen

///Twitter filter instellen

Twitter filter instellen

Door |2018-03-28T13:51:09+00:00zondag 14 oktober, 2012|BLOGS, Twitter|

Het kan soms erg druk zijn op je Twitter tijdlijn en vaak zitten daar onderwerpen tussen waar je om wat voor reden dan ook totaal niet geĆÆnteresseerd in bent. Bijvoorbeeld meldingen van mensen die vertellen waar ze zijn middels de telefoon app Foursquare. Of populaire tv programma’s zoals “Boer Zoekt Vrouw” of “The Voice of Holland”. Maar gelukkig… goed nieuws: je kan door middel van een filter al deze berichten eruit gooien.

Slipstream

De functie op de Twitter pagina vind je op de homepage, links in de kantlijn. Klik op “Slipstream”.

woorden filteren twitter

Vervolgens komt er een eenvoudig invulmenu te voorschijn. Vul het woord in dat je er uit wilt filteren en verander eventueel de andere opties mocht dat nodig zijn.

twitter woorden filteren

Wil je het filter verwijderen of aanpassen? Dan kies je voor “edit” om het aan te passen of “verwijderen” om hem er weer uit te halen.

twitter woorden filteren

Gebruik je een Twitterclient, zoals Tweetdeck? Dan kan je het in het programma zelf instellen.
Er zijn meerdere versies van Tweetdeck in omloop. Ik beschrijf voor zowel de oude als de nieuwe hoe je het filter instelt.

Voor de oude versie van Tweetdeck (met het gele blokje met zwarte vogeltje):

Stap 1: Ga op Tweetdeck naar je instellingen, rechtsbovenin, en klik daarop.

tweetdeck filter

Stap 2: Kies vervolgens op “Global Filter” links onderaan.

tweetdeck filter

Stap 3: Vervolgens krijg je 3 opties die je kan uitfilteren: personen, woorden en bronnen. Je kan deze allemaal direct invullen in de velden. Het beste is gebruik te maken van de hashtags (Twitter labels) omdat deze in de meeste gevallen gebruikt worden bij dit soort tweets. Zeker bij populaire tv programma’s als deze. Wil je meerdere woorden uitfilteren, dan zet je er een komma tussen.

tweetdeck filter

Voor de nieuwe versie van Tweetdeck (blauw blokje met vogeltje):
Stap 1: Ga naar je instellingen rechtsbovenin en klik daarop.

twitter filter

Stap 2: Kies vervolgens voor “Global filter”. Maak een keuze of je een tekst, een persoon of een bron wil filteren.
tweetdeck filter

Stap 3: Tot slot kies je de woorden die je eruit wilt hebben. Ik kies nu voor tekst, maar je kan dus ook een bron of persoon kiezen.

tweetdeck filter

Op deze manier heb ik alle tweets over “Boer zoekt vrouw” (#bzv), “The Voice of Holland” (#tvoh) en van Foursquare eruit gehaald en krijg ik weer beter overzicht in tweets die ik wel interessant vind.

Heb jij nog meer goede of andere tips? Laat het ons hier weten!
Delen van deze blog is toegestaan. Gebruik onderstaande share buttons om deze tip te verspreiden. Zo krijgt iedereen meer plezier in het twitteren šŸ™‚

Over de schrijver:

Corinne heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met tegenwoordig vooral de focus op LinkedIn. Met haar bedrijf Digital Moves werkt ze samen met andere ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben op gebied van online media. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker, met name over het onderwerp 'social selling met LinkedIn', en daarnaast is ze bedreven in het geven van op maat gemaakte LinkedIn trainingen. Ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp'er in de categorie 'Coaching & Training' en in 2019 is zij opnieuw genomineerd Ć©n finaliste voor de FOTY awards van 2018. Neem contact op met Corinne.

2 Comments

  1. Corinne 11 november 2012 at 17:05

    Mooie aanvulling Lydia, thnx!

  2. Lydia 11 november 2012 at 16:51

    Voor gebruikers van HootSuite die Chrome of Firefox gebruiken hier een filter voor woorden. Gebruikers filteren gaat daar niet mee.
    Filter uw TL in #HootSuite op woorden die u niet wilt zien! http://ow.ly/dVrH3

Laat een reactie achter

Anti-spam: *