Het kan soms erg druk zijn op je Twitter tijdlijn en vaak zitten daar onderwerpen tussen waar je om wat voor reden dan ook totaal niet geïnteresseerd in bent. Bijvoorbeeld meldingen van mensen die vertellen waar ze zijn middels de telefoon app Foursquare. Of populaire tv programma’s zoals “Boer Zoekt Vrouw” of “The Voice of Holland”. Maar gelukkig… goed nieuws: je kan door middel van een filter al deze berichten eruit gooien.

Slipstream

De functie op de Twitter pagina vind je op de homepage, links in de kantlijn. Klik op “Slipstream”.

woorden filteren twitter

Vervolgens komt er een eenvoudig invulmenu te voorschijn. Vul het woord in dat je er uit wilt filteren en verander eventueel de andere opties mocht dat nodig zijn.

twitter woorden filteren

Wil je het filter verwijderen of aanpassen? Dan kies je voor “edit” om het aan te passen of “verwijderen” om hem er weer uit te halen.

twitter woorden filteren

Gebruik je een Twitterclient, zoals Tweetdeck? Dan kan je het in het programma zelf instellen.
Er zijn meerdere versies van Tweetdeck in omloop. Ik beschrijf voor zowel de oude als de nieuwe hoe je het filter instelt.

Voor de oude versie van Tweetdeck (met het gele blokje met zwarte vogeltje):

Stap 1: Ga op Tweetdeck naar je instellingen, rechtsbovenin, en klik daarop.

tweetdeck filter

Stap 2: Kies vervolgens op “Global Filter” links onderaan.

tweetdeck filter

Stap 3: Vervolgens krijg je 3 opties die je kan uitfilteren: personen, woorden en bronnen. Je kan deze allemaal direct invullen in de velden. Het beste is gebruik te maken van de hashtags (Twitter labels) omdat deze in de meeste gevallen gebruikt worden bij dit soort tweets. Zeker bij populaire tv programma’s als deze. Wil je meerdere woorden uitfilteren, dan zet je er een komma tussen.

tweetdeck filter

Voor de nieuwe versie van Tweetdeck (blauw blokje met vogeltje):
Stap 1: Ga naar je instellingen rechtsbovenin en klik daarop.

twitter filter

Stap 2: Kies vervolgens voor “Global filter”. Maak een keuze of je een tekst, een persoon of een bron wil filteren.
tweetdeck filter

Stap 3: Tot slot kies je de woorden die je eruit wilt hebben. Ik kies nu voor tekst, maar je kan dus ook een bron of persoon kiezen.

tweetdeck filter

Op deze manier heb ik alle tweets over “Boer zoekt vrouw” (#bzv), “The Voice of Holland” (#tvoh) en van Foursquare eruit gehaald en krijg ik weer beter overzicht in tweets die ik wel interessant vind.

Heb jij nog meer goede of andere tips? Laat het ons hier weten!
Delen van deze blog is toegestaan. Gebruik onderstaande share buttons om deze tip te verspreiden. Zo krijgt iedereen meer plezier in het twitteren :)