Linkedin is flink aan het veranderen momenteel. Een van de functies die recent toegevoegd is, is het “endorsen” van skills & expertise. Een mooie functie om te laten blijken dat je iemand waardeert om zijn kennis en/of vaardigheden. Wil je weten hoe je daar mee omgaat of waarom het jou (nog) niet lukt om gewaardeerd te worden? Lees dan even verder…

Endorsen expertise

Ten eerste is het op dit moment van schrijven alleen mogelijk voor de Engelse profielen om te kunnen endorsen. Heb je een Nederlands profiel (niet te verwarren met Nederlandse tekst), dan moet je je profiel dus omzetten naar het engels om er gebruik van te kunnen maken. Vervolgens moet je minimaal 1 skill toevoegen om het te laten werken. Het kan een dag of 2 duren voordat het verwerkt is, hou daar rekening mee. Hoe check of doe je dit?

Taalinstelling kiezen

  • Ga naar je instellingen, rechtsboven als je op je naam klikt:

endorse linkedin

  • Klik vervolgens links onder op de tab “account” en kies voor “taalinstellingen”.

endorsen linkedin

  • Daarna kies je voor “Engels”. Je inhoud van je profiel blijft het zelfde, je ziet alleen de benamingen van menu e.d. op engels verspringen.

linkedin endorsen

Skills & Expertise

In je profiel vind je de mogelijkheid om “Skills & Expertise” toe te voegen. Klik op “add a skill” om deze toe te voegen. Je kan er 50 kwijt, maak hier zoveel mogelijk gebruik van. Het is niet alleen leuk om te laten zien waar je goed in bent, het is ook goed voor je vindbaarheid binnen Linkedin omdat mensen zoeken op bepaalde woorden.
Om je skills aan te passen kies je voor “edit”.

endorsen linkedin

Als je op “edit” klikt, zie je al je ingevoerde skills & expertise staan. Je kunt ze nu verplaatsen door op je linkermuisknop te klikken als je op een skill staat. Dit is belangrijk om voor jezelf de volgorde van belangrijkheid aan te geven. Zet je meest indrukwekkende of belangrijke skills voorop, dit komt in deze volgorde op je profiel. Krijg je een endorsement voor een bepaalde skill of expertise, dan komt deze sowieso bovenaan je lijst te staan. Hier heb je zelf geen invloed op, of je moet de endorsements verwijderen.

endorsen linkedin

Tot slot een tip: Geef en je zult terugkrijgen. Iedereen vindt het leuk gewaardeerd te worden voor zijn of haar vaardigheden en talenten en het staat goed op je digitale cv.

Deze blog mag uiteraard gedeeld en verspreid worden. Gebruik onderstaande buttons voor plaatsing op diverse Social Media. Heel veel succes!