In deze tijd van identiteitsfraude is het prettig als je weet dat het voor bepaalde kanalen en websites moeilijk wordt gemaakt om gehackt te worden. LinkedIn heeft een nieuwe optie toegevoegd aan haar instellingen. Hiermee kun je de kans reduceren op identiteitsdiefstal en toegang van onbevoegden beter voorkomen. 

Instellingen

Om je instellingen te veranderen, ga je eerst op je foto icoontje staan, rechts bovenin. Er klapt een menu open, kies voor “Privacy & Settings”.

privacy linkedin

Kies vervolgens voor tabblad “Account” en “beveiligingsinstellingen beheren”.

privacy linkedin

Je krijgt daarna twee opties:

  • De optie voor het instellen van een beveiligde verbinding (https)
  • Dubbele verificatie voor aanmelding

privacy linkedin

Beveiligde verbinding

Kies je voor de beveiligde verbinding, dan blijven al je gegevens vertrouwelijk en kun je de website op een veilige manier gebruiken. Overigens zijn de pagina’s waarop bijvoorbeeld creditcard gegevens worden gevraagd sowieso al beveiligd door LinkedIn.

Dubbele verificatie voor aanmelding

Kies je voor de Dubbele verificatie, dan verlaag je de kans op identiteitsdiefstal. Dit is vooral nuttig als meerdere mensen gebruik maken van dezelfde apparaten of als je (regelmatig) op openbare computers inlogt.

In beide gevallen leidt het helaas wel tot minder functioneren van LinkedIn, niet alle opties werken meer. Ik ben nog aan het uitzoeken welke dit precies zijn. Zodra meer bekend zal ik dit melden.

Ik zet allebei de opties aan. Ik moet mijn telefoonnummer invoeren voor een verificatiecode en klik daarna op “code verzenden”.

privacy linkedin

Binnen paar seconden ontvang ik al een smsje met de code. Deze voer ik in.

privacy linkedin

Daarna volgt een scherm met bevestiging.

privacy linkedin

Tot slot krijg je nog een e-mail van LinkedIn met nogmaals de bevestiging dat je de instelling gewijzigd hebt.

De werking in de praktijk

Ik log in op een ander apparaat.

privacy linkedin

Zoals beloofd ontvang ik inderdaad een “Dubbele verificatie” verzoek. Ik ontvang vrijwel direct een code via een smsje en vul deze in. Ik vink de optie aan “het apparaat te herkennen ion de toekomst” en ik kan verder op LinkedIn.

privacy linkedin

Een mooie nieuwe toevoeging van LinkedIn vind ik. Je moet alleen je telefoon niet vergeten als je ergens in wilt loggen waar je nog niet eerder bent ingelogd geweest ;)