Heb jij ook het gevoel dat je databundel op je smartphone de laatste tijd wel erg snel verbruikt is? En dat je batterij steeds korter lijkt mee te gaan? Vandaag stonden er een tweetal artikelen online, een in de Telegraaf en een op Z24, waarin de mogelijke oorzaken aangegeven werden: de instellingen van je Facebook apps! 

Databundel of batterij snel leeg

Een databundel die halverwege de maand al op is, ergernis nummer 1. Of is het nog ergerlijker dat je batterij halverwege de dag al op is? Beide zijn vaak te wijten aan de steeds meer data- en stroom slurpende apps. Lees onderstaande tips om dit te voorkomen.

Data slurper Facebook video’s

In de Telegraaf verscheen een artikel waarin gewezen wordt op het feit dat de Facebook app staat ingesteld op het automatisch afspelen van filmpjes, wat dus erg ten koste gaat van je databundel. Weinig mensen weten dat ze dit kunnen aanpassen (niet uitzetten helaas) en wijzigen, zodat video’s alleen afspelen op het moment dat er Wifi is. Het is ook niet erg duidelijk aangegeven en je moet even weten waar die instelling zit en hoe je hem moet lezen. Lees hieronder hoe het ingesteld wordt voor onder andere Iphone en Android, maar ook hoe je op je desktop het helemaal uit kunt zetten. Andere smartphone gebruikers (Blackberry e.d.) kunnen eventueel in de reacties hun aanvulling geven voor hun instelling.

IOS instellingen (Iphone en Ipad)

Heb je een Iphone? Ga dan naar je instellingen -> Facebook (je hoeft niet in te loggen!) -> instellingen -> “uitsluitend automatisch afspelen met wifi” aanzetten. Het schuifje toont groen of blauw. Je kunt het dus helaas niet helemaal uit zetten.

 

facebook databundel slurper

Android instellingen

Heb je een Android, ga dan naar je Facebook app -> instellingen -> “video’s alleen automatisch afspelen met wifi” vinkje aanzetten. Ook hier kun je het helaas niet helemaal uit zetten.

facebook messenger

Dekstop of laptop instelling

Op je Desktop of laptop kun je wel de instelling uit zetten dat video’s automatisch afgespeeld worden. Ga naar de instellingen op je Facebook pagina.

video afspelen facebook uitzetten

Vervolgens klik je op “video’s ” links in het menu en zet je het vinkje “Uit” aan bij “video’s automatisch afspelen”. Nu kun je zelf kiezen of je een video wilt laten afspelen of niet.video automatisch afspelen facebook

Batterij slurper Facebook messenger

Op Z24 stond een artikel waarin een opsomming wordt gegeven van de apps die je het meest aan batterij inhoud kosten. Facebook Messenger staat daarbij op de derde plek. Maar ook de Facebook app zelf staat in de top 10 van grootverbruikers. Het is verstandig deze apps zoveel mogelijk uit te zetten wil je je batterij sparen.

Messenger facebook stroomvreter