Als mens zijn we zijn allemaal van nature nieuwsgierig aangelegd. En dat is zeker niet anders in de online wereld. Op het internet lees je van alles over bekende personen, je favoriete artiest en….over je vrienden en familie. Uiteraard heb jij ook een Facebookpagina waar jij allemaal leuke gebeurtenissen uit je leven plaatst. In de loop der jaren heb je heel veel vrienden verzameld op Facebook. Maar….op een dag zie je plotseling dat het aantal vrienden gedaald is. “Wie heeft mij ontvriend?”, is het eerste wat er door je heen gaat. Maar ja, dat laat Facebook niet zien. Wat nu?

App: Who Deleted Me On Facebook?

Nu is er een nieuwe app die dat wél laat zien! De app heet simpel en duidelijk “Who Deleted Me On Facebook” en is te downloaden voor zowel Android als iOs telefoons.

Edit: de app is ondertussen verwijderd door Facebook!
Wie heeft mij verwijderd van Facebook
Met deze app kun je dus gelijk zien wie jou verwijderd heeft, maar je kunt ook bijvoorbeeld zien wie er op dit moment online is. En ik kan mij voorstellen dat dit zeker genoeg voedsel gaat zijn voor ‘gezellige’ gesprekken ;)

Hoe werkt de app?

De app is heel gebruikersvriendelijk. Je registreert je eenmalig met je Facebook account en voila. Je krijgt diverse tabbladen met verschillende opties. New, voor nieuwe vrienden. Deleted You, de mensen die jou ontvriend hebben. Maar ook een tabblad met mensen die jij hebt ontvriend. Maar ik neem aan dat de meeste mensen het nieuwsgierigst zijn naar de mensen die hen hebben ontvriend.

De app registreert pas de ‘ontvriendingen’ vanaf het moment dat je de app gaat gebruiken. Dus je kunt niet in het verleden kijken. Ik weet zeker dat dit een perfecte tool is voor nieuwsgierige aagjes ;)