Tot op heden kon je in je Facebookpagina naast je categorie ook drie subcategorieën kwijt. Deze subcategorieën zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor “onderwerpen”. Was je van plan je subcategorie aan te passen of wilde je het net toevallig toe gaan voegen? Lees dan eerst dit blog even.

Subcategorieën Facebookpagina

Had je ze ooit al eens ingevuld, dan is er niets aan de hand en blijven ze staan zoals ze stonden: de subcategorieën van je Facebookpagina. Je kon deze invullen in je tab “info” (onder je omslagfoto) en daarmee je categorie wat meer toelichten. In mijn voorbeeld zie je dat de subcategorieën ook overgenomen worden in de omslagfoto, wat erg fijn is omdat het net even iets specifieker is dan de categorie zelf.

facebook subcategorie

Subcategorie Facebookpagina aangepast in onderwerp

Het lijkt erop dat de subcategorie nu op de schop is gegaan en dat Facebook daar “onderwerpen” van heeft gemaakt. Het vreemde is dat je alleen kunt kiezen uit Engelstalige, zo te zien Amerikaanse, pagina’s en plaatsen. Ik probeer het woord “social media” uit bij “Onderwerpen” en kies drie Amerikaanse pagina’s en interesses.

facebook subcategorie

Waarom je deze aan je eigen pagina wilt koppelen is mij op dit moment van schrijven nog echt een raadsel. In ieder geval komen ze niét op je omslagfoto terecht en blijft daar de categorie zelf nu leidend. Heb je subcategorieën ooit ingevoerd? Kom er dan niet aan als dat niet nodig is, dan ben je ze kwijt!

facebook subcategorie