Facebook laat je op steeds meer manieren je foto’s en video’s uploaden op je zakelijke Facebookpagina. Een leuke optie is bijvoorbeeld de diavoorstelling waarbij je een aantal foto’s op je pagina zet, waar Facebook een filmpje van maakt. Ik laat zien hoe je dit doet en wat je daarna vooral niet moet vergeten.

Foto’s uploaden op je Facebookpagina

Als je een diavoorstelling wilt maken van een aantal foto’s die je bij elkaar wilt laten zien, dan is een van de opties een diavoorstelling maken. Je klikt in het aanmaakveld van je update op “foto/video”.

facebook foto serie

Diavoorstelling maken op je Facebookpagina

Je krijgt nu een aantal opties, waaronder “Diavoorstelling maken”. Een Fotocarrousel is een serie foto’s waarin je zelf door kunt klikken, evenals een album of serie foto’s, met een diavoorstelling maakt Facebook zelf een filmpje van je foto’s.

facebook foto serie

Bepaal zelf de volgorde van je foto’s

Maak een tekst voor bij de diavoorstelling en kies de foto’s uit die je er in wilt hebben. Je kunt met je linker muisknop schuiven in volgorde en met het kruisje ze weer weggooien. Let op, de foto die vooraan komt te staan, dat is ook de foto die je ziet bij stilstaand beeld in de tijdlijn van je fans.

facebook foto serie

Eerst kijken hoe het filmpje er uit ziet

Wil je eerst weten hoe het filmpje van je diavoorstelling er uit ziet voordat je het publiceert? Sla het dan eerst als concept op door op het menupijltje naast “publiceren” te klikken en te kiezen voor “Concept opslaan”.

facebook foto serie

Let op: het duurt even voordat het ook onder je concepten komt te staan, je krijgt eerst een melding van Facebook dat het filmpje klaar staat!

facebook foto serie

Vervolgens kun je het in je concepten bekijken. Je vindt deze optie op je Facebookpagina, bovenin onder “Publicatietools”, en vervolgens “Concepten”.

facebook foto serie

Als je het goedgekeurd hebt kun je het publiceren en anders pas je het nog een keer aan. Dit is dan bijvoorbeeld het resultaat. Wat vind je er van?

Waarom kwam Shownieuws vandaag bij mij over de vloer en waar wilden ze mijn advies over hebben? Je ziet het in de uitzending van vanavond, SBS 6 om 2300 uur.

Geplaatst door Corinne Keijzer social media marketing specialist op vrijdag 19 februari 2016

SEO, tags en een call to action in je diavoorstelling 

Als je het filmpje gepubliceerd hebt, dan moet je het niet vergeten nog even aan de achterkant te bewerken. Dit is belangrijk voor je SEO (zoekmachineoptimalisatie) maar ook kun je een call to action opvoeren zodat mensen na je filmpje doorgeleid worden naar bijvoorbeeld je website.

Je doet dit door in het filmpje zelf op “opties” te klikken en vervolgens op “deze video bewerken”.

facebook foto serie

Nu krijg je de gelegenheid om een videotitel in te voeren, videotags te koppelen, maar ook, niet geheel onbelangrijk, een call to action (aanzet tot actie) op te nemen aan het einde van je fimpje.

facebook foto serie