Mijn inbox zat vol met noodkreten afgelopen deze week. Veel paginabeheerders konden ineens niet meer switchen van hun persoonlijke profiel naar hun zakelijke Facebookprofiel. Het aanmelden lukte niet, berichten waren niet meer te zien, vind-ik-leuks waren niet meer te achterhalen, kortom… paniek. Gelukkig nergens voor nodig, maar je moet even weten wat Facebook aangepast heeft en je werkwijze ook aanpassen.

Switchen tussen persoonlijk en zakelijk profiel door Facebook aangepast

Tot voor kort kon je switchen tussen je persoonlijke profiel en je zakelijke pagina middels het kleine driehoekje in de rechterbovenhoek. Je klikte daarop, koos desbetreffende pagina en hoppetee, je kwam direct op de startpagina van de zakelijke pagina uit. Dit werkt sinds kort niet meer, dus ik geef je een oplossing hoe je er nu wel komt.

Hoe kom ik op facebookpagina

Je komt het gemakkelijkste in je zakelijke Facebookprofiel door vanuit de startpagina van je persoonlijke profiel te klikken op “Pagina’s” in de linker menubalk. Nog handiger is om je eigen pagina’s, of degenen die je in beheer hebt, als favoriet te bestempelen, dan staan ze direct bovenaan onder “Favorieten”.

Hoe kom ik op facebookpagina

Paginaoverzicht bekijken – naar je zakelijke startpagina

In je zakelijke pagina zie je links “Paginaoverzicht bekijken”. Als je hier op klikt dan kom je in je oude vertrouwde omgeving terug, namelijk de startpagina van je zakelijke pagina.
Hoe kom ik op facebookpagina

Hier vind je al je “vind-ik-leuks” vanuit je zakelijke pagina terug en de updates van deze pagina’s. Je kunt hier ook andere pagina’s liken, maar dat kun je net zo goed ook vanaf een pagina zelf doen.

Hoe kom ik op facebookpagina

Hoe like je een pagina als jouw pagina en waarom zou je dat doen

Als je op een pagina bent, en je wilt die pagina liken, dan doe je dat niet door op de “vind ik leuk” button te klikken. Op dat moment valt de like namelijk onder jouw persoonlijke profiel. Als zakelijke pagina klik je op de drie puntjes, rechts onder de omslagfoto, en kies je voor “vind dit leuk als je pagina”. Deze likes worden niet meegeteld in het totaal van desbetreffende pagina.

Hoe kom ik op facebookpagina

Daarnaast is het goed om te weten dat je op je eigen Facebookpagina er voor kunt kiezen om je “vind ik leuks” te laten zien. Je kunt er vijf laten zien, in willekeurige, steeds veranderende (als je er meer dan vijf hebt) volgorde. Die doe je in je Instellingen, onder het tabblad “Uitgelicht”.

Hoe kom ik op facebookpagina

Reageren of liken als je Facebookpagina

In een eerder blog legde ik al uit dat het soms handig is om als Facebookpagina te reageren of te liken. Goed voor je zichtbaarheid en interactie. Maar ook die werkwijze is ondertussen (positief) veranderd. Je kunt nu heel eenvoudig switchen tussen je accounts bij een reactie of like. Gewoon even op het kleine menupijltje klikken zoals in het voorbeeld hieronder.

Hoe kom ik op facebookpagina

Mobiele applicaties

Wil je op je smartphone of tablet makkelijk switchen? Gebruik dan de aparte applicatie “Pagina’s” of, als je Engelse instellingen hebt, “Pages” voor je zakelijke Facebookpagina, Deze app werkt heel erg prettig. Zowel voor Android als IOS.

Hoe kom ik op facebookpagina