“Kun je ook je producten uit je webshop via Facebook verkopen?” vroeg laatst iemand me. Ja, dat kan zeker! Een uitstekende manier om Facebook te laten samenwerken met je webshop doe je met een speciale e-commerce shopping cart genaamd “Shopify”. Lees snel verder hoe je deze aparte tab op je Facebookpagina implementeert.

Shopify

Shopify is één van de beste, maar ook snelst groeiende, e-commerce shopping cart software op dit moment. Het heeft in samenwerking met Facebook een nieuw tabblad ontwikkeld voor bedrijfspagina’s om zo de mogelijkheid te bieden om direct producten te tonen aan fans en bezoekers. Bijvoorbeeld uit je webshop. Zo kun je je Facebookpagina mooi op een leuke manier commercieel benutten.

verkoop via facebook

Jouw webshop volledig geïntegreerd op Facebook

Klanten en bezoekers kunnen eenvoudig bladeren door jouw producten en collecties uit je webshop met behulp van deze nieuwe, altijd zichtbaar, speciale shop-tab op je Facebook-pagina. Je kunt door alle aanwezige producten scrollen en ook direct je bestelling plaatsen. Een fantastische combinatie van je webwinkel en je Facebookpagina die zeker van grote waarde is voor een bedrijf.

Het grote voordeel van Shopify

Het grote voordeel van deze, door Shopify en Facebook samen ontwikkelde, tool ten opzichte van andere applicaties, is dat deze applicatie geschikt is voor mobiele apparaten. Zowel het navigeren door de webshop als het betalen en afrekenen is ontwikkeld voor vooral de mobiele gebruiker. Ten slot van rekening checkt maar liefst drie kwart van de gebruikers zijn of haar Facebook op een mobiel apparaat.

Er zit overigens een simpele check-out in waarbij de bezoeker Facebook niet direct verlaat. Hartstikke handig, daardoor bekijken meer bezoekers je webshop en vergroot je hopelijk ook daarmee je omzet.

verkoop via facebook

De mogelijkheden van Shopify

Deze app heeft daarnaast nog vele mogelijkheden om je webshop te personaliseren:

  • Je kunt je Lay-out wijzigen – Voeg banners toe en pas het aantal kolommen van producten aan
  • Volledige keuzevrijheid – Kies welke producten je wilt verkopen op Facebook en importeer deze vanuit je Shopify winkel naar je Shopify Facebookwinkel op je pagina
  • Abonneren – Je bezoekers hebben de mogelijk om zichzelf te abonneren op je shop. Zo krijgen zij bijvoorbeeld automatisch een bericht als er nieuwe producten zijn
  • Meer likes genereren – Een optie die je ook kunt gebruiken is dat een bezoeker je Facebook pagina moeten liken voordat ze je producten zien (maak de keuze of je vooral mensen naar je webshop wilt trekken of dat je meer likes wilt op je Facebookpagina)
  • Realtime updates – Wannneer je je product aanpast in je Shopify winkel wordt dit automatisch ook in je Facebookwinkel bijgewerkt

Iedereen kan Shopify op een Facebookpagina implementeren

Shopify is een betaalbaar software pakket voor retailers die via het internet hun producten willen verkopen. Het is gemakkelijk op te zetten en heeft  een legio aan mogelijkheden om een goeie webwinkel te bouwen. Deze extra feature maakt het voor bedrijven nog interessanter om deze tool te gebruiken. Als standalone shop of als alternatief naast de eigen bestaande webshop wellicht.

verkoop via facebook

 

Welke webshop heb jij en aan welke Facebookpagina heb jij deze gekoppeld? Laat het ons weten in de reacties hieronder, wellicht levert het je nieuwe klanten op :)