“Hoe zorg ik nou voor dat mijn Facebookpagina meer ‘likes’ krijgt?” De meest gestelde vraag aan mij als ik een workshop of uitleg geef over Facebook.  En het grappige is dat de gemakkelijkste manieren vaak over het hoofd worden gezien. Ik geef je hier 3 simpele tips om via email en nieuwsbrieven jouw Facebookpagina te laten groeien.

Tip 1: Gebruik je eigen nieuwsbrief

Veel bedrijven hebben een database vol emailadressen van bestaande of potentiele klanten. Naar deze groep mensen wordt regelmatig een nieuwsbrief verstuurd met daarin interessante aanbiedingen of het laatste nieuws. Deze groep mensen is uitermate geïnteresseerd in je bedrijf. Ze hebben zich niet voor niets ingeschreven, nietwaar?!

3 tips om je facebook likes te laten groeien

Laat aan al deze personen in je database weten dat je ook een geweldige Facebookpagina hebt en dat je graag wilt dat zij jouw bedrijf daar ook volgen. Wijdt hier een wervend gedeelte in je nieuwsbrief aan en je informeert zo jouw fans op een leuke manier van het bestaan van jouw Facebookpagina. Stuur dit bijvoorbeeld direct in de “Welkom email” die personen krijgen zodra ze zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief.

Tip 2: Vermeld in elke nieuwsbrief die je verstuurt ook je Facebookpagina.

Op deze manier worden de personen in je database elke keer erop geattendeerd dat je ook op Facebook actief bent. Zet bijvoorbeeld onderaan iedere nieuwsbrief het logo van Facebook met de tekst “Volg ons op social media”. Gegarandeerd dat je bij iedere mailing die je er uit stuurt er nieuwe volgers bij krijgt.

3 tips om je facebook likes te laten groeien

Tip 3: Gebruik de emailhandtekening

Hoeveel e-mailtjes verstuur jij per dag? En hoeveel sturen jouw collega’s er per dag? Juist! Heel veel e-mails! Een mooie kans om jouw contactpersonen erop te wijzen dat je een geweldige Facebookpagina hebt, of een Twitter feed of wellicht een YouTube kanaal of een LinkedIn bedrijfspagina!

3 tips om je facebook likes te laten groeien

Veel bedrijven zetten de URL van de bedrijfswebsite in de e-mail handtekening naast de bekende contactgegevens. Maar daar past natuurlijk ook een link bij naar de Facebookpagina van het bedrijf. Laat elke werknemer in zijn/haar e-mail handtekening dit opnemen. Op deze manier komen klanten, leveranciers en zakenrelaties ook in aanraking met jouw zakelijke Facebookpagina.