Zelf een miniatuurafbeelding kiezen bij een Facebook video

///Zelf een miniatuurafbeelding kiezen bij een Facebook video

Zelf een miniatuurafbeelding kiezen bij een Facebook video

Door |2018-03-28T14:55:55+00:00woensdag 28 februari, 2018|BLOGS, Facebook|

Facebook heeft weer een mooie nieuwe optie toegevoegd aan haar platform. Deze optie is vooral handig voor Facebookpagina’s die veel video content plaatsen. Je hebt namelijk nu de mogelijkheid om zelf van een bepaald frame van je video een miniatuurafbeelding te maken. Ik vertel je hoe je dit stap voor stap doet in dit blog.

Facebook video is populair

Een van de aantrekkelijkste manieren om content te delen op Facebook is door middel van video‘s. De populariteit van Facebook video groeit en groeit maar. Elke dag kijken er ruim 500 miljoen mensen een video op dit social media platform. Bedrijven zien dit ook in en investeren meer in het maken van video content.

Om op te vallen tussen al het videogeweld op Facebook is het van groot belang om niet alleen goeie filmpjes te maken, maar juist ook om de aandacht van het publiek te trekken door middel van de juiste afbeelding bij de video. Het eerste wat je kijker ziet op Facebook is de miniatuurafbeelding die je zelf bij het uploaden van je video instelt. Essentieel dus dat die afbeelding direct je (potentiële) klant moet aanspreken. Investeer dus niet alleen in je video, maar juist ook in het detail: het kiezen en plaatsen van een miniatuurafbeelding.

De opties van Facebook video

Wanneer je een video upload krijg je onderstaand venster te zien. Facebook heeft daar nu een mooie nieuwe optie toegevoegd. De mogelijkheid om zelf van een bepaald frame in je video een miniatuurafbeelding te maken.

Maak zelf je eigen miniatuurafbeelding van je Facebookvideo

Om zelf een miniatuurafbeelding van je Facebookvideo te maken volg je de volgende stappen:

Stap 1: klik je op ‘Miniatuurafbeelding toevoegen’ en vervolgens uit ‘Kiezen uit video’.

Een volgend scherm opent zich waar je de hele video ziet. Links onderaan zie je de timer en zie je ook een klein schuifje. Met dat schuifje bepaal je van welk frame je een miniatuurafbeelding maakt.

Stap 2: Schuif de slider op een frame in je video waar jij een miniatuurafbeelding van wilt maken.

Klik op de button ‘Miniatuurafbeelding opslaan’ zodra je het juiste frame gevonden hebt.

Upload een eigen miniatuurafbeelding

Vind je nu geen juist frame of wil je een afbeelding wat nog meer de aandacht trekt dan een frame uit je video, dan heb je nog steeds de mogelijkheid om een eigen afbeelding te uploaden.

Klik op ‘Aangepaste afbeelding toevoegen’ en zoek op je pc of laptop een afbeelding op die je wilt gebruiken. Zorg dat deze afbeelding dezelfde kwaliteit heeft als je video. Selecteer de afbeelding en upload deze naar Facebook. De Facebook gebruiker zal dan jouw aangepaste afbeelding zien als ze langs jouw video in hun timeline scrollen.

Veel succes met je video’s op Facebook!

Over de schrijver:

Al ruim 15 jaar werkt Rik als expert op het gebied van alles wat met internet te maken heeft in met name de entertainment en de evenementen wereld. Hij heeft een eigen bedrijf (New Flavours) en adviseert bedrijven op het gebied van websites, social media (o.a. Facebook, Twitter, YouTube, Instagram), online en content marketing en met het opzetten en uitvoeren van hun social media marketing en -strategie. Rik heeft gewerkt als eindverantwoordelijke bij o.a. Walt Disney Benelux, Dance Valley, Dutch Valley, Dam tot Damloop, Amsterdam Marathon en met internationale artiesten als Armin van Buuren, Carl Cox, Ferry Corsten e.v.a. Neem contact op met Rik

Laat een reactie achter

Anti-spam: *