Heeft jouw bedrijf een Facebook pagina? Zorg er dan altijd voor dat er minimaal twee personen zijn die bij jouw pagina een rol als beheerder hebben. Maar hoe maak je iemand beheerder van een Facebookpagina? Dat is gelukkig vrij makkelijk! Ik heb hier een handleiding voor je hoe je dit moet doen.

Verstandig om te doen

Het is verstandig om meerdere personen beheerder te maken van je Facebookpagina. Klein bedrijf of groot bedrijf, het kan altijd gebeuren dat je (tijdelijk) niet in de gelegenheid bent je pagina te beheren. Als je zzp’er bent, kies dan iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld je partner. Alleen een beheerder kan andere rollen toewijzen.

Verschillende Facebook paginarollen

Je kunt verschillende rollen aan diverse mensen toekennen. In het onderstaande overzicht van Facebook zie je welke dat zijn en wat de functiemogelijkheden zijn. Je kunt ook meerdere personen dezelfde rol toekennen.

hoe maak je iemand beheerder van een facebook pagina

Let op:
Als je iemand beheerder maakt dan krijgt hij/zij dezelfde toestemming als jij om wijzigingen aan deze pagina aan te brengen. Deze persoon kan dus ook de pagina van Facebook verwijderen. Houd dat in gedachte wanneer je een persoon deze toestemming geeft.

Neem de volgende stappen door om iemand beheerder te maken van een Facebookpagina:

Neem de volgende 5 stappen door om iemand beheerder te maken van een Facebookpagina. Degene die dit doet moet uiteraard wel zelf beheerder zijn.

  1. Klik op ‘Instellingen’ bovenaan je pagina.hoe maak je iemand beheerder van een facebook pagina
  2. Klik in de linkerkolom op ‘Paginarollen’.hoe maak je iemand beheerder van een facebook pagina
  3. Voer in het vak een naam of e-mailadres in en selecteer de persoon in de lijst die wordt weergegeven.hoe maak je iemand beheerder van een facebook pagina
  4. Als je de juiste persoon gevonden hebt, dan klik op de button ‘Redacteur’ om een rol te kiezen in het keuzemenu. Bedenk goed welke rol je deze persoon wilt geven.
  5. Klik daarna op ‘Toevoegen’. Facebook vraagt dan je wachtwoord om deze actie te bevestigen.

Wanneer je iemand uitnodigt om een rol te spelen op je Facebookpagina, moet je dit altijd bevestigen met het wachtwoord van je persoonlijke account. Degene die uitgenodigd is, ontvangt een bericht en moet daarmee bevestigen dat hij een beheerdersrol accepteert.

Meer weten?

Zo makkelijk is het dus om een nieuwe beheerder toe te voegen aan je Facebookpagina! Wil je meer weten over het beheren van een Facebookpagina? Download de gratis Facebook pagina checklist hier.

Checklist Facebook Bedrijfspagina