Facebook telt in Nederland rond de 11 miljoen accounts. Bijna iedere Nederlander heeft wel een Facebookaccount. Het maakt niet uit hoe klein of groot je bedrijf of organisatie is: met elk budget vergroot je jouw aanwezigheid en impact op Facebook. Maar hoe adverteer je op Facebook? Via de geweldige tool ‘Facebook Ads’ maak je alle advertenties voor jouw Facebookpagina. Wil jij ook adverteren op Facebook? Zet je Facebook advertentiebeheer op en zorg dat alle instellingen goed staan. Ik vertel je in simpele stappen hoe je dit moet doen.

Om te adverteren op Facebook moet je eerst Facebook advertentiebeheer opzetten. Klik rechts bovenaan op het witte driehoekje en daarna op ‘Adverteren op Facebook’.

Hoe zet je Facebook advertentiebeheer op

 

Je ziet de website van Facebook Business verschijnen. Klik daarna gelijk op ‘Een advertentie maken’.

Hoe zet je Facebook advertentiebeheer op

Je komt dan in de Facebook Advertentiebeheer terecht. Je krijgt gelijk de optie om een advertentie te maken, maar het is belangrijk om eerst alle instellingen goed neer te zetten voordat je daar aan begint.

Bovenin de balk zie je aan de linkerkant ‘Advertentiebeheer’.

Hoe zet je Facebook advertentiebeheer op

Klik daarop en een groot menu verschijnt in beeld.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 03

Aan de rechterkant van dit menu zie je de button ‘Instellingen’ staan. Die moeten we als eerste gaan invullen. Als je daarop hebt geklikt, dan kom je bij de instellingen terecht. Check goed of de juiste tijdzone staat ingesteld. Deze moet op Amsterdam staan.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 05

De volgende stap is het controleren van de Munteenheid. Deze moet op Euro staan. De betalingen gaan dan in Euro’s. Ook op je factuur zal dan netjes deze munteenheid komen.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 06

Scroll daarna verder naar beneden en vul alle gegevens van je bedrijf in. Vergeet niet je BTW nummer ook in te vullen.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 07

Als je dit gedaan hebt, dan klik je rechtsonder op de blauwe button met ‘Wijzigingen opslaan’. De gegevens van je bedrijf staan nu ingesteld in Facebook Advertentiebeheer.

Betalingsinstellingen van Facebook Advertentiebeheer

De instellingen van je bedrijf staan nu goed, nu is het tijd om de Betalingsinstellingen door te geven. Klik aan de linkerkant op ‘Betalingsinstellingen’.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 08

Je ziet in het overzicht dat er nog geen betalingsmethode is toegevoegd. Voeg deze toe door op ‘Betalingsmethode toevoegen’ te klikken.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 09

Je komt dan in het overzicht van alle betaalmogelijkheden die Facebook aan bedrijven en organisaties biedt. Methoden die Facebook biedt zijn Credit Card of Betaalkaart, PayPal, Internetbankieren, iDEAL of een Facebook advertentiebon.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 10

Selecteer de methode die voor jouw bedrijf het beste is en volg daarna de stappen.

Een accountbestedingslimiet voor Facebook adverteren instellen

Facebook biedt beheerders van een advertentieaccount de mogelijkheid om een limiet in te stellen voor wat er besteedt kan worden aan Facebook adverteren. Zo houd je te allen tijde de zekerheid dat je nooit meer uitgeeft dan je zou willen.

Het accountbestedingslimiet kun je op elk moment aanpassen of verwijderen. Mijn advies is dan ook om een limiet in te stellen.

Klik op de button ‘Accountbestedingslimiet instellen’ en je komt in het volgende scherm terecht waar je het bedrag invult wat jij als limiet wilt hebben.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 11

Vul het gewenste bedrag in en klik daarna op de blauwe knop ‘Limiet instellen’.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 12

Je accountbestedingslimiet is ingesteld en ziet direct hoeveel je hebt uitgegeven binnen je limiet als je advertenties in gaat zetten. In onderstaand voorbeeld heb ik het limiet ingesteld op €1.000. Zodra mijn advertenties gaan lopen zie ik aan de linkerkant het besteed bedrag.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 12a

Een beheerder toevoegen aan je Facebook Advertentiebeheer

Je kunt meerdere beheerders hebben die op jouw Facebookpagina mogen adverteren. Deze moet je in de ‘Instellingen’ toevoegen. Dat doe je door aan de linkerkant naar ‘Advertentieaccounts’ te gaan.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 13

 

Aan de rechterkant van de volgende pagina zie je ‘Advertentieaccountrollen’ staan. Klik op ‘Mensen toevoegen’ om een extra beheerder toe te voegen.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 14

Let op: Facebook geeft hier alleen de mogelijkheid om vrienden toe te voegen. Je moet dus eerst vrienden met elkaar zijn op Facebook voordat je iemand kunt toevoegen als beheerder van jouw advertentieacount.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 15

Voer de naam in en klik daarna op het dropdown menu naast het invulveld:

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 16

Er zijn drie rollen binnen Facebook Advertentiebeheer. Bepaal zelf welke rol de nieuwe persoon krijgt.

Facebook advertentiebeheer opzetten - stap 17

Bron: Facebook

Zodra alles goed is ingesteld klik je op ‘Bevestigen’ en die persoon wordt toegevoegd aan jouw Facebook Advertentiebeheer.

And that’s it! Je Facebook Advertentiebeheer is nu ingesteld en je kunt aan de slag met adverteren op Facebook! Succes!

Meer weten?

Wil je meer weten over het beheren van een Facebookpagina? Download de gratis Facebook pagina checklist hier.

Checklist Facebook Bedrijfspagina