Linkedin heeft onlangs een verandering doorgevoerd in de instellingen. Niet alleen staan alle opties om e-mail frequenties aan te passen nu bij elkaar, ook kun je vanaf nu de push-meldingen, oftewel de berichtgeving op je profiel, aanpassen. 

Baal je ook zo van al die mail die je maar blijft ontvangen van Linkedin? Niet nodig, je kunt alles zelf zó instellen dat je bij wijze van spreken, niets meer ontvangt.

E-mail frequentie instellingen aanpassen

Ga naar je instellingen, rechts bovenin in het menu, onder je naam.

linkedin emails aanpassen

 

 

Klik vervolgens op het tabje “communicatie” (voorheen was dit “e-mail vookeuren). Je ziet als eerste de optie “de frequentie van e-mails selecteren” staan. Klik daarop.

linkedin emails aanpassen

Je ziet verschillende groepen berichten verschijnen, waarvan je e-mails ontvangt als je ze niet uitzet. Klik op het potloodje er achter om de opties te bekijken.

linkedin emails aanpassen

Je krijgt wederom een aantal verschillende soorten e-mail berichten. Je kunt ze één voor één instellen zoals jij het wilt. Wil je bijvoorbeeld geen uitnodigingen per mail meer ontvangen? Dan kies je voor “geen e-mail”.

linkedin emails aanpassen

Vergeet niet op “wijzigingen opslaan” te klikken, anders wordt het niet aangepast.

Push-meldingen
Bovenin je profiel zie je een envelopje en een vlaggetje staan. Dit zijn zogenaamde “push-meldingen”. Ze verschijnen door middel van een gekleurd cijfertje, zodat je weet dat je een melding of bericht hebt. Handig, maar je hoeft niet overal van op de hoogte te blijven, dus stel ook deze zelf in.

linkedin berichten instellen

Ga wederom naar je instellingen, tabblad “communicatie” en kies nu voor de tweede optie: “instellingen van push-meldingen instellen”.

linkedin meldingen instellen

Er verschijnen 2 soorten instellingen: “Berichten van andere leden”, dit zijn de berichten die onder het envelopje verschijnen, en “Meldingen”, dit is alles wat onder het vlaggetje verschijnt. Klik op het potloodje er achter, en zet het vinkje uit als je die melding of dat bericht, niet meer wilt ontvangen in je profiel.

linkedin meldingen beheren