Op Linkedin wordt het met 4 miljoen leden steeds drukker in de tijdlijn op de homepage. Veel zakelijk verkeer bestaande uit blogs, infographics, de nieuwste vacatures, laatste nieuwtjes, tips, enz. worden hier gedeeld. Steeds meer mensen vinden hun weg op Linkedin, en dus wordt het ook steeds lastiger bijhouden. Wat fijn dat je zelf een schifting kan maken in wat je wel wilt zien, of niet. Zo kun je zelf bepalen of je updates van aanpassingen op profielen wilt zien, nieuwe links tussen mensen of updates van bedrijven die je volgt. Lees hier waar je deze instellingen vindt en hoe je deze aanpast. 

Let op: de soorten updates zijn sinds de nieuwe lay-out in maart/april 2015 alleen nog via de instellingen in te stellen. Lees op mijn LinkedIn blog hoe je dat doet.

Verschillende soorten updates zelf instellen

Ga naar de homepage of startpagina van Linkedin. Rechtsonder de button “delen” zie je “alle updates” staan. Klik daarop, en er volgt een keuzemenu. Klik op “Customize” voor de Engelse versie, en “aanpassen” voor de Nederlandse versie.

updates linkedin

 

Heb je geklikt, dan zie je een nieuw schermpje openen met een rijtje opties waar je vinkjes kan aan- en uit zetten. Kies bijvoorbeeld zelf wat je wilt zien: nieuwe connecties van jouw connecties, vacatures, updates van je connecties, enz. Zo houdt je mooi zelf de hand in wat je wel wilt zien in je tijdlijn, en wat niet.

linkedin updates aanpassen

Updates verbergen

Het komt ook wel eens voor dat je de updates van een bepaald persoon wilt verbergen. Bijvoorbeeld omdat hij té veel updates plaatst, of omdat hij álles liket wat hij tegenkomt. Je kan hem dan natuurlijk uit je contacten gooien, maar gaat je dat te ver, dan is er nog een simpele tussenoplossing: zijn updates verbergen.

Op de homepage zie je de “hide” of “verbergen” button pas, als je op de update van iemand gaat staan. Rechtsboven verschijnt de optie en waarop je kan klikken.
updates linkedin

vervolgens verschijnt een vermelding dat je zijn of haar updates niet meer zult zien. Je kan dit nog ongedaan maken door op “ongedaan maken” te klikken.

updates linkedin aanpassen

Heb je spijt, of is zo dat je contact na een tijdje gestopt is met overdreven veel posten of liken, dan kun  je deze updates weer terughalen. Ga naar je updates “aanpassen” of, in de Engelse versie, “customize”.

updates linkedin

 

Je krijgt het scherm te zien met alle opties om je updates te filteren. Klik op het tweede tabblad “hidden” of “verborgen”. Daar zie je alle connecties staan die je ooit verborgen hebt. Je kan ze hier weer zichtbaar maken door op de button “show updates” of “zichtbaar maken” te klikken.

linkedin updates