Het zit, evenals vele andere functies, verstopt op Facebook, maar iedereen heeft het: een spamfilter. En ik weet zeker, dat als je nu gaat kijken, je er mailtjes in vindt waar je het bestaan niet van af wist. Toegeven, de meeste kunnen zo rechtstreeks het ronde, of vierkante, archief in, maar soms zitten er toch berichten tussen die je niet had willen missen. Facebook bepaalt namelijk wat spam is, en dat zijn meestal berichten van niet-vrienden, en dat kunnen ook nuttige of leuke berichten zijn.

Overige berichten op basis van basisfiltering of strikte filtering

Hier heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Kan het me voorstellen, je komt ze niet dagelijks tegen. Klik in de linkerkantlijn van je homepage op “berichten’ en vervolgens zie je naast het tabje “postvak in” een ander tabje met “overige”. Klik daarop.

overige berichten facebook

facebook overige berichten

Misschien zie je al wat berichten staan in “overige”, maar het kan ook zijn dat dit leeg is. Dit is onder andere afhankelijk van je instellingen. Je hebt 2 keuzes: Basisfiltering of Strikte filtering. Klik op “Voorkeuren bewerken” om je voorkeur te geven.

overige berichten facebook

 

overige berichten facebook

Basisfiltering:  je wilt over het algemeen berichten van je vrienden, vrienden van vrienden en mensen waarmee je in een groep zit, in je “inbox in” ontvangen.
Strikte filtering: je wilt over het algemeen alleen berichten van je vrienden in je “inbox in” ontvangen.

De berichten die er niet onder vallen, zullen verdwijnen onder het tabje “overige”, zonder dat je daar verder melding van krijgt.

Spamfilter Facebook

Dan hebben we nog het echte spamfilter. Facebook bepaalt wat spam is. Over het algemeen zijn dit berichten van niet-vrienden in vreemde talen en met linkjes in de tekst. Je vindt dit spamfilter onder “meer”.

spamberichten facebook

Vooral mensen die vindbaar zijn in Facebook, zullen hierdoor regelmatig berichten krijgen (soms zelfs hele liefdesverklaringen, nog net geen huwelijksaanzoeken). Mijn persoonlijke profiel is onvindbaar in Facebook, en heb er daardoor ook zo goed als geen “last” van gelukkig. Volgende voorbeeld heb ik dan ook mogen lenen van Esmeralda Hulsman, dank daarvoor, haar mailbox zat vol met dit soort mailtjes:

spamberichten facebook

 

En, hoeveel mails ben jij misgelopen? Ook van die mooie liefdesverklaringen?
Ik zou het leuk vinden als jullie je gekste mails hier willen publiceren (zonder naam of foto). Dank je wel alvast voor het delen!