Op Facebook krijg je meldingen, ook wel pushberichten, van persoonlijke profielen, groepen en pagina’s. Deze krijg je als je in een foto of bericht getagt wordt, een bericht of reactie ergens op krijgt, bij nieuwe groepsberichten, maar ook als je een “vind ik leuk”, bericht of reactie krijgt als je pagina beheerder bent. Op deze manier mis je niets, maar soms  kan dit ook teveel worden. En helemaal als je nieuwsgierig van aard bent maakt het je soms gek. Dan is het dus handig dit zelf in te stellen op basis van wat je wel of juist niet wilt weten.
De meldingen verschijnen in het wereldbolletje bovenin je Facebook profiel. Bij de nieuwe lay-out staat hij rechts, ik heb nog de oude lay-out waar hij links staat.

Facebook meldingen uitzetten

Instellingen meldingen

Wil je je instellingen aanpassen voor de meldingen, zowel als beheerder voor een of meerdere pagina’s, als je persoonlijke profiel, ga dan naar je privacy instellingen van je persoonlijke profiel. Deze vind je rechts bovenin Facebook. Klik op het tandwieltje en in het uitklapmenu op “privacy instellingen”.

facebook meldingen uitzetten

Klik vervolgens links in de kantlijn op “meldingen”. Je ziet een veld met verschillende keuzes. Je kunt hier ook bijvoorbeeld je e-mail instellingen aanpassen.

facebook meldingen uitzetten

Meldingen krijgen van updates goede vrienden

Je hebt in je persoonlijke profiel de mogelijkheid om je “goede vrienden”  in een aparte lijst te zetten. Een van de voordelen hiervan is, is dat je ook kunt aangeven dat je álles wilt zien wat zij te melden hebben op Facebook, en daar dus ook een melding van ontvangen. Wat je dan moet doen, is op “bewerken” klikken achter de optie “activiteiten van goede vrienden” en vervolgens een keuze maken. Je kunt ook nog eens alle meldingen in je e-mail ontvangen als je dat wenst. Als dat geen vriendschap is…

pushberichten facebook

Een melding als iemand je tagt

Als je in een foto of een bericht genoemd wordt op Facebook, dan is het zeker aan te bevelen daar een melding van te krijgen. Je kunt dit doen door achter de optie “tags” op “bewerken” te klikken. Je kiest vervolgens wanneer je de melding wilt ontvangen: bij tags door iedereen (aanbevolen), door vrienden van je vrienden of alleen door je vrienden.

pushberichten facebook

Meldingen van pagina’s die je beheert

Beheer je een of meerdere pagina’s, en wil je niet alle meldingen zien? Geen probleem, ga naar “pagina’s die je beheert” en klik op “bewerken”.  Je ziet alle pagina’s die je beheert op een rijtje verschijnen. Daarachter kun je per pagina aangeven of je wel of niet de meldingen van desbetreffende pagina wilt ontvangen.

 

pushmeldingen facebook

Meldingen van groepen

Lid van meerdere groepen? Dan kun je soms overspoeld worden met meldingen. Je kunt ze in de groepen zelf beperken, maar ook via deze optie. Klik achter “groepsactiviteiten” op “bewerken”. Je ziet alle groepen verschijnen waar je lid van bent. Geef aan of je meldingen van alle berichten of die van alleen vrienden uit de groep wilt ontvangen, of helemaal niets.

pushberichten facebook

Tip:

als je meldingen van groepen, pagina’s, lijsten, apps “uit” hebt staan, dan zie je nog wel links in de kantlijn een getalletje verschijnen op het moment dat iemand iets geplaatst heeft. Zo kun je altijd op de hoogte blijven van nieuwe berichten. pushmeldingen facebook

Meldingen op mobiele applicaties

Op je smartphone en tablet heb je beperkte opties om je meldingen in te stellen. Je kunt in je instellingen kiezen of je pushmeldingen wilt ontvangen. Je krijgt de meldingen dan direct op je telefoon of tablet te zien, ook als je niet op Facebook zit.

meldingen mobiel facebook

 Je kunt er voor kiezen om je meldingen voor Facebook pagina’s op je mobiele applicatie voor 8 uur uit te zetten of altijd aan. Dit doe je in je “app-instellingen”.

facebook pushmeldingen

Zo, weer een Facebook ergernis uit de weg geruimd ;)
Heb jij nog ergernissen waar je een oplossing voor zoekt? Meld het hier, en wie weet besteed ik daar de volgende blog aan.