Altijd leuk, dat als je een Linkedin training staat te geven, je tijdens deze training ziet dat er weer iets is veranderd in Linkedin. Dit gebeurde me gisteren dus weer. Op het moment dat je een update plaatst, kon je die voorheen altijd terugvinden in je profiel, evenals nieuwe connecties, reacties en andere activiteiten van en over jou zelf. Het onderdeel “activiteiten” is kennelijk verwijderd uit het profiel. Jammer! 

Linkedin activiteiten

Mocht je niet weten waar ik het over heb? Hieronder zie je wat ik bedoel. Ik vond het wel een nuttige optie, je kon goed overzichtelijk zien en bijhouden wat iemand bezighoudt en hoe actief diegene is op Linkedin. Kennelijk dacht Linkedin daar anders over.

 

Linkedin updates

Op dit moment is er geen oplossing. Ik kan je wel adviseren je belangrijkste bezigheden in je samenvatting te zetten. Wat houdt je op dit moment bezig, wat is voor jou belangrijk, zoek je werk, wat zoek je dan precies, enzovoort. Benut de 1.500 tekens die je hier kan en mag gebruiken.

Je eigen updates kun je op deze manier overigens wel nog terug zien. Klik op de homepage op “alle updates” en kies voor “uw updates”.

linkedin activiteiten

Wie heeft uw updates bekeken

Wat ook nieuw is op Linkedin, is dat je nu kunt zien hoe goed je update het gedaan heeft. Je ziet hieronder een voorbeeld van een recente update van mij. Deze is 877 keer weergegeven in de tijdlijn van mijn eigen netwerk, maar door het reageren en “liken” ook in het netwerk van mijn connecties. Ik zie dat 16 mensen het interessant vonden en 5 hebben een reactie gegeven. linkedin updates weergeven

De update is 424 keer in mijn 2de graads netwerk weergegeven (connecties van mijn connecties).

Linkedin updates overzicht

En de update is 28 keer zelfs in mijn 3de graads netwerk terecht gekomen (mensen die gelinkt zijn met connecties van mijn connecties).

Linkedin updates weergeven

Voor je zichtbaarheid is het dus belangrijk goede updates te plaatsen. Dit hoeft niet iedere dag, maar zorg wel voor enige regelmaat en bijvoorbeeld eens per 3 dagen iets nieuws. Dit kan een nieuwtje zijn over jezelf, iets dat jou bezig houdt, werk dat je zoekt, een interessant artikel dat je wilt delen, een vacature die je voorbij ziet komen en wilt delen, of een blog dat je interessant vindt en wilt delen (bijvoorbeeld deze :) ).

Instellingen zichtbaarheid activiteiten

Zorg er uiteraard voor dat je updates altijd zichtbaar zijn voor je netwerk. Je kunt dit checken in je instellingen.

linkedin updates

Zet de instelling op “iedereen”, dan krijgt in ieder geval jouw directe netwerk al jouw updates en andere activiteiten te zien.

linkedin udates

Alles over deze instellingen en nog veel meer, vind je terug in mijn gratis te downloaden Linkedin handleiding.