De jongens en meiden achter Facebook blijven niet stil zitten. Voortdurend komen er nieuwe functies bij op dit geweldige social media platform. Het nieuwste speeltje is wat Facebook noemt “Place Tips”.

Facebook Place Tips

Wat zijn “Place Tips”?

Deze functie gaat de gebruiker op de hoogte houden van leuke, interessante locaties bij hem/haar in de buurt. Deze functie werkt via GPS , dus de gebruiker moet wel zijn/haar locatie delen in de app. Ben jij als gebruiker in de buurt van een interessante locatie, dan laat Facebook een Place Tip zien bovenin je scherm. Als je daar dan op tikt krijg je een overzicht te zien met informatie over de desbetreffende locatie.

Daarnaast krijg je ook foto’s en berichten te zien van jouw vrienden die iets over die locatie hebben gepubliceerd. Dat kunnen aanbevelingen zijn, foto’s, leuke weetjes, noem het maar op. Dit kan uitermate handig zijn voor wanneer je een leuk restaurantje zoekt of wanneer je als toerist in een vreemde stad wat sightseeing wil gaan doen.

Volgens Facebook zal je het niet in je tijdslijn zien als iemand gebruikt gaat maken van deze Place Tips.

Handige informatie via Facebook Place Tips

Geen Place Tips?

Wil je deze nieuwe functie niet zien in je Facebook app? Geen probleem, je kunt deze functie via de app instellingen aan of uit zetten. Tevens worden de Place Tips alleen getoond aan gebruikers die hun locatie delen.

Komt Place Tips ook in Nederland?

Voorlopig is het nog niet duidelijk of en wanneer deze functie naar Nederland komt. Op dit moment is Facebook deze functie volop aan het testen in de Verenigde Staten. Er worden testen gedaan in New York City. Dus mensen die bij het Vrijheidsbeeld lopen of in Central Park aan het wandelen zijn, kunnen deze functie al zien en testen.

Bekijk onderstaand promo filmpje voor meer informatie over Facebook Place Tips