Goed nieuws! Facebook heeft een nieuwe techniek gelanceerd waar auteurs en bloggers bijzonder blij van gaan worden. Deze nieuwe ontwikkeling zorgt er voor dat een auteur van een nieuws- of blogartikel de credits krijgt die het verdient: de Facebook Author Tag. Met deze meta tag worden de Facebookpagina’s van  schrijvers en bloggers bij een geplaatste blog of artikel op Facebook weergegeven. Hierdoor is het voor de lezer gemakkelijk om de desbetreffende auteur te volgen en groeit het aantal volgers van een Facebookpagina.

Wat is de Facebook author tag

De author meta tag laat onder een geplaatste link naar een artikel of blog op Facebook de naam zien van de desbetreffende schrijver. Onderaan het gedeelde artikel komt naast de URL de naam van de schrijver te staan. Als de lezer op deze naam klikt, dan wordt deze doorverwezen naar de Facebook pagina van de auteur, waarop men deze gemakkelijk kan liken.

facebook blog credits

Volg- of like button onder het artikel

Klikt de lezer eerst op het artikel en komt hij daarna terug op Facebook tijdlijn, dan verschijnt er een extra balk onder het gedeelde artikel. In deze balk wordt een volg of like button geplaatst waarbij lezer met een druk op de knop de Facebookpagina van de auteur of blogger direct liket of volgt (onder andere afhankelijk van het feit of het een zakelijke pagina of persoonlijk profiel betreft). Voor deze knop staat een text link: “See more from <naam auteur>”. Deze link brengt de lezer naar de Facebookpagina van de schrijver zonder deze direct te liken.

facebook blog credits

Voordelen van de Facebook author tag

Deze toevoeging van Facebook op een gedeeld artikel heeft positieve gevolgen voor zowel lezer als schrijver. De lezer van een artikel kan op een makkelijke manier de Facebookpagina bekijken en direct volgen om zo niks te missen van de desbetreffende auteur.

De schrijver of blogger van artikelen vergroot op deze manier het aantal fans van zijn Facebookpagina en kan zo een relatie aangaan met nieuwe fans. Een win-win situatie.

 

Hoe zet ik deze author tag in mijn website

Je moet wel wat aanpassen in je website als je deze techniek wilt gebruiken. Tussen alle andere meta tags die je al hebt op je website plaats je de author tag: article:author

De gehele tag ziet er als volgt uit: <meta property=”article:author” content=”https://www.facebook.com/corinnekeijzer.socialmedia” /> Uiteraard zet je in plaats van corinnekeijzer.socialmedia je eigen Facebookpagina.

Als je een Drupal site hebt, dan doe je dit via de Metatag module waar al een default setting is voor deze tag. Gebruik je een WordPress site, instaleer dan Yoast SEO plugin (https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/) of de All In One SEO plugin (http://semperplugins.com/plugins/all-in-one-seo-pack-pro-version/) . Beide plugins geven je de mogelijkheid om de Author tag in je site te zetten.

Ik zou zeggen, deel dit blog en zie zelf hoe het er uit komt te zien :)