Tot voor kort kon je op Facebook zelf bepalen in welke mate je updates wilde zien van je Facebookvrienden: alle updates, de meeste updates of alleen de belangrijkste. Deze optie is er nu helemaal uitgehaald, je kunt je vrienden nu “volgen” of niet. Op zich geen nieuwe optie, maar voorheen moest je hem zelf instellen om hem zichtbaar te maken. Nu is het dus een standaard optie die iedereen heeft.

Als het goed is zie je nu bij al je Facebook vrienden op hun profiel het vinkje voor “volgend” aan staan. Op dat moment volg je diegene zijn updates.

facebook updates instellen

Klik je erop, dan verwijder je het vinkje en zie je “volgen” staan. Op dat moment volg je zijn of haar updates niet meer.

facebook updates instellen

Je wilt alle updates zien

Wat wil dit “volgen” nu zeggen? Niet dat je alle updates ziet van iedereen die je volgt. Nog steeds heb je te maken met de zogenaamde Edgerank van Facebook, oftewel het algoritme dat bepaalt welke updates van wie jij ziet. Wil je van een bepaalde persoon écht geen enkele update missen? Dan kun je het beste een melding instellen. Op het moment dat je dat doet, krijg je voor iedere update die die persoon plaatst, een (push)melding. Om dit in te stellen klik je op het menupijltje naast “vrienden”. Je klikt vervolgens op “meldingen ontvangen’ en zet het vinkje aan (of uit).

facebook updates instellen

 

Wie mag jou volgen: vrienden of iedereen

Check goed of je instellingen voor ‘volgen” goed staan. Je kunt namelijk zelf bepalen of alleen je vrienden jouw updates mogen zien, of iedereen op Facebook. Zet je je instellingen op “openbaar” dan zal iedere update die je de status “openbaar’ mee geeft ook zichtbaar zijn voor volgers die geen vrienden zijn.

Om te checken of je instellingen goed staan, doe je het volgende. Klik op het tandwieltje rechtsboven en vervolgens op “Accountinstellingen”.

facebook updates instellen

Kies daarna in de linker kantlijn voor “volgers’ en maak je eigen keuze.

facebook updates

Deze functie kan handig zijn voor bijvoorbeeld ZZPers die geen zakelijke pagina willen maar vanuit het persoonlijke profiel zichzelf willen profileren. Wil jij niet dat anderen, behalve je vrienden,  jou kunnen volgen, dan kies je voor de optie “vrienden”.